Dnes začal pro Argentinu nový turnaj, prohlásil po výhře nad Mexikem Messi

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Dnes začal pro Argentinu nový turnaj, prohlásil po výhře nad Mexikem Messi
Lionel Messi byl hlavním strůjcem výhry nad Mexikem.
Lionel Messi byl hlavním strůjcem výhry nad Mexikem.
Reuters
Kapitán argentinských fotbalistů Lionel Messi (35) věří, že se jeho tým výhrou 2:0 nad Mexikem nakonec odrazí k úspěchu na mistrovství světa v Kataru. Jihoameričané se po senzační porážce se Saúdskou Arábií (1:2) dlouho nemohli prosadit ani v sobotu, trápení ukončil až právě hvězdný útočník svou druhou brankou na šampionátu.

"Neustále všem opakuji, aby nepřestávali věřit. Dnes začal pro Argentinu nový turnaj," řekl Messi novinářům po utkání.

Útočník Paris St. Germain otevřel skóre po hodině hry přízemní střelou zpoza vápna a druhý gól připravil v 87. minutě pro střídajícího Enza Fernándeze. Úřadující vítězové jihoamerického šampionátu zůstali ve hře o postup do osmifinále, které jim s jistotou zajistí vítězství v závěrečném kole proti Polsku.

Sestřih zápasu Argentina – Mexiko (2:0)
Livesport

"Museli jsme dnes vyhrát, abychom měli situaci ve svých rukou. Nebyl to od nás ideální výkon, hlavně v první půli. Po přestávce jsme se uklidnili, byli jsme jistější na míči a postupně šla naše hra nahoru," ocenil Messi zlepšený výkon.

Messi osmým gólem vyrovnal Maradonu

Sedminásobný držitel Zlatého míče dal osmou branku na MS a vyrovnal legendárního Diega Maradonu. Za Argentinu dal více gólů na největším světovém turnaji už jen Gabriel Batistuta (10). "Zkrátka dělá to, co umí nejlépe. Střílí góly," podotkl argentinský kouč Lionel Scaloni.

"Nemyslím si, že bychom dali Messimu během zápasu mnoho prostoru. Jemu ale stačí jen krátký okamžik," řekl trenér Mexika Gerardo Martino, jenž Messiho v minulosti vedl v Barceloně i v argentinské reprezentaci.

Individuální statistiky Lionela Messiho proti Mexiku.
Opta by Stats Perform

Mexiko je s jediným bodem na posledním místě skupiny C a v posledním kole musí porazit Saúdskou Arábii. Ani to mu ale k postupu stačit nemusí. "Dokud máme šanci, musíme se o ni porvat. Soupeř také bude potřebovat vyhrát, je to otevřené," dodal Martino.

Přehled zápasu Argentina – Mexiko 2:0