Dočkal 10 měsíců po konci kariéry: Fotbal mi nechybí, odešel jsem v pravý moment

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Dočkal 10 měsíců po konci kariéry: Fotbal mi nechybí, odešel jsem v pravý moment
Bořek Dočkal v zápase v Německu v listopadu 2020.
Bořek Dočkal v zápase v Německu v listopadu 2020.repre.fotbal.cz
Bývalý reprezentační kapitán Bořek Dočkal (34) ani 10 měsíců po ukončení kariéry zatím nezvažuje o návratu k fotbalu, ačkoli do budoucna ho nevyloučil. Uvedl to v rozhovoru pro web Fotbalové asociace ČR. Dvojnásobný mistr ligy se momentálně věnuje rodině, cestování a mimofotbalovým koníčkům.

"Fotbal mi nechybí. Je to až s podivem, protože odmalinka to byla moje největší záliba. Potvrdilo se mi, že rozhodnutí skončit bylo správné. Udělal jsem to v pravý moment," řekl Dočkal. Do fotbalového prostředí by se ale mohl v budoucnu vrátit. "Teď si chci otestovat, co bych mohl dělat dál. Jestli mě budou uspokojovat a bavit možnosti, které mám, anebo jestli ucítím, že mě to třeba táhne zpátky."

"Není na světě moc věcí, které by mě bavily víc než fotbal. Myslím, že alespoň částečně mám předpoklady pro to, abych v některých věcech mohl fotbalu něco vrátit. Ale zatím to tak úplně necítím. Každopádně pravděpodobnost, že jednou mě to začne táhnout zpátky, tam je," dodal Dočkal.

Poděbradský rodák ukončil kariéru loni v květnu v pouhých 33 letech i proto, aby se mohl věnovat rodině. "Hodně sportuji, snažím se trávit čas s rodinou a prožít s dětmi jejich dětství. Také hodně cestujeme. Jsem v životní fázi, kdy se snažím dělat jen věci, které mě baví. Žiju jinak, než jsem žil doteď, snažím se získávat nové zkušenosti a zážitky."

Dočkal strávil největší část kariéry ve Spartě. Letenský celek, který je v lize aktuálně na třetím místě, nadále sleduje. "Na podzim jsem byl na Spartě třikrát nebo čtyřikrát. Když se to časově sejde a nekoliduje to třeba s fotbalem syna, tak se snažíme jít podívat. A jednou jsem byl na reprezentaci proti Portugalsku," uvedl někdejší tvořivý záložník, jenž má v národním týmu bilanci 43 utkání a sedm branek.

Slávistický odchovanec si vyzkoušel také čtyři zahraniční angažmá. Hrál za turecký Konyaspor, Rosenborg Trondheim, Philadelphii a čínský klub Che-nan Ťien-jie. "Díky fotbalu se mi splnilo úplně všechno, po čem člověk může toužit. Nakonec to pro mě byla zábava, objel jsem svět, poznal strašnou spoustu lidí. Fotbal mi nevzal nic, jenom mi dával."