Dresy pro mistrovství světa: Rozdělené Portugalsko, plameny i sázky na jistotu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Dresy pro mistrovství světa: Rozdělené Portugalsko, plameny i sázky na jistotu
Kevin De Bruyne a spol. se  v Kataru představí v těchto dresech.
Kevin De Bruyne a spol. se v Kataru představí v těchto dresech.
Profimedia
Už je jasné, jaké sestavy jednotlivé reprezentace nominovaly a tedy kteří fotbalisté budou v Kataru hrát. Proč se tedy nepodívat na to, v čem budou nastupovat? Livesport Zprávy přinášejí pohled na dresy všech 32 účastnických týmů nadcházejícího světového šampionátu. Poslední ze čtyř částí je věnována mimo jiné Belgii, Argentině, Uruguayi či Kostarice.

8. Mexiko

Sázka na jistotu. Mexičané se představí v klasické kombinace bílých trenek, červených, případě zelených štulpen a zeleného trička. To zpestřují červené pruhy a potisk inspirovaný aztéckou kulturou. 

7. Belgie

Nadčasová červeno-černá kombinace funguje u Belgie stejně dobře jako třeba u Chicaga Bulls. Rudí ďáblové to navíc v aktuálních dresech s prvkem plamenů na rukávech tak trochu "ženou" do 90. let.

6. Francie

Elegantní a čistý design jako obvykle. Tmavě modré tričko s potiskem ze sotva viditelných proužků zdobí jemné zlaté detaily. V barvě šampionů je vyveden i znak mistrů světa, který je velký tak akorát, aby nepůsobil jako trn v oku.

5. Argentina

I dvojnásobní mistři světa vsadili na klasiku, ostatně argentinskou sadu si snad nelze představit jiné: Jasné linie, obvyklý světle modrý odstín pruhů doplněný černými linkami na ramenou i rukávech a trenkami téže barvy.

4. Portugalsko

Souprava, která rozdělila fanoušky podobně, jako jsou rozděleny dvě barvy na ní. Portugalská sada je každopádně inovativní, neotřele působí i to, že zelená část trička přirozeně pokračuje dolů k trenýrkám.

3. Uruguay

Velice zdařilý retro design. Světle modrá barva je na tričku dominantní, ale nepřebíjí ostatní prvky, zejména bílé konce rukávů, límec s knoflíkem téže barvy a nádech znaku tamní asociace ve zlatém nádechu.

2. Nizozemsko

Dresy, které bude nizozemská reprezentace v Kataru dražit ve prospěch přistěhovaleckých dělníků, jsou minimalistické a elegantní. Černé prvky dobře doplňují oranžovou, která ale mohla být víc... oranžová.

1. Kostarika

Jediný dres New Balance na turnaji. A značka svou jedinou šanci využila opravdu dobře. Dominantní tmavě červená a modrá kombinace s nádechem bílé na límci a ve znaku tvoří skvělý mix.