Dvořáka čeká pátý zápas v UFC, proti Kapemu se chce vrátit na vítěznou vlnu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Dvořáka čeká pátý zápas v UFC, proti Kapemu se chce vrátit na vítěznou vlnu
MMA bojovník Dvořák chce v UFC opět začít sérii výher.
MMA bojovník Dvořák chce v UFC opět začít sérii výher.Profimedia
Pátý zápas v elitní světové organizaci UFC čeká českého MMA zápasníka Davida Dvořáka (30). V Las Vegas se utká v muší váze s Manelem Kapem (29) z Angoly, který má i portugalské občanství, a bude se snažit vrátit zpět na vítěznou vlnu. Dvořák na konci března prohrál s Brazilcem Matheusem Nicolauem (29) a připsal si první nezdar od května 2012.

"Byl lepší. Soupeři hodně dobře vyšel jeden úder. To zápas ovlivnilo. Třeba se ještě jednou potkáme a budu mu moct ukázat, že já jsem tím lepším bojovníkem. O půlvteřinku byl prostě někde rychlejší," vrátil se Dvořák k poslednímu duelu v rozhovoru pro iSport.cz.

Teď už ale souboj s Brazilcem hodil za hlavu a myslí jen na Kapeho, s nímž se utká v sobotu. O rok mladší sok má za sebou také čtyři zápasy v UFC, z nichž úvodní dva prohrál. Loni na body i s Nicolauem.

"Je to hodně dobrý soupeř. Je skvělý v postoji, ale nesmím podcenit ani jeho zem a musím se zaměřit jen na jednu věc. Máme na něj připravenou svou hru, tak uvidíme, co on na to. Je to pro mě další výzva a jsem rád, že mohu bojovat s takovými jmény," řekl Dvořák, který se na zápas připravuje v USA již od začátku prosince.

Jeden ze čtyř českých zástupců v UFC se cítí výborně. "Udělali jsme kus práce a hodně věcí se zase posunulo dál. Teď jen do zblbnutí trénujeme věci, které pojedu v zápase. Neučím se nic nového, jen jak pro blbce opakuji pořád to samé dokola, ať to v zápase prostě je," hlásil v úterním online rozhovoru s novináři. Vedle tréninku si našel čas i na výlet do přírody a na zápas NHL. Osobně sledoval pondělní výhru Bostonu na ledě Golden Knights.