Dvougólový Rebič dotáhl AC Milán k vítězství, Inter vyhrál v nastavení

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Dvougólový Rebič dotáhl AC Milán k vítězství, Inter vyhrál v nastavení
Aktualizováno
Dvougólový Rebič dotáhl AC Milán k vítězství, Inter vyhrál v nastavení
Dvougólový Rebič dotáhl AC Milán k vítězství, Inter vyhrál v nastaveníProfimedia
Úřadující italští mistři vstup do nové sezony zvládli, přestože už po dvou minutách doma s Udine prohrávali. Dvěma góly se při výhře 4:2 blýskl chorvatský útočník Ante Rebič (28). Atalanta Bergamo vyhrála na hřišti Sampdorie 2:0 a potvrdila, že úvodní kola Serie A dlouhodobě zvládá. Interu v infarktovém závěru zařídil tři body na hřišti Lecce střídající Denzel Dumfries (26) a FC Turín bez zraněného Davida Zimy (21) porazil nováčka z Monzy.

Na San Siru zužitkovali hosté hned první roh zápasu, z něhož se hlavou prosadil Becao. Obrátit skóre zápasu se úřadujícím mistrům podařilo ještě v první čtvrthodině, nejdřív se z penalty prosadil Hernández, z voleje pak přesně mířil Rebič. Udinese v úplném závěru prvního dějství skóre srovnalo, když si Masina naběhl na centr a hlavou skóroval.

"Rossoneri" získali vedení zpět na svou stranu hned v první minutě druhého poločasu, Španěl Brahim Díaz stál na správném místě a po centru dorazil míč z bezprostřední blízkosti do sítě. Pojistku přidal v 68. minutě svým druhým gólem v zápase Rebič. Na San Siru se přitom před sobotním zápasem neprosadil 482 dní.

Statistiky zápasu AC Milán - Udinese

V dresu Interu nastoupil po roce Romelu Lukaku, který je v italském týmu na hostování z Chelsea. Na svoje dvě úspěšné sezony v dresu milánského klubu dal belgický útočník vzpomenout hned už ve 2. minutě, kdy po sklepnutí od Darmiana skóroval hlavou. I ve druhém poločase padl gól záhy, tentokrát však v podání domácích. Ceesay si narazil s Di Francescem a přesně se trefil k zadní tyčce.

Hosté si vypracovali řadu šancí, nejdříve hlavičkoval Dumfries do tyče, v 78. minutě pak nebyl uznán gól Lukakua kvůli faulu na brankáře domácích. Lukaku měl šanci i o pět minut později, kdy Falcone jeho dorážku zlikvidoval. Z výhry se Inter ale nakonec stejně radoval, Martínez prodloužil hlavičkou centr z rohu a Dumfries v poslední nastavené minutě zápasu břichem dopravil míč do sítě. V sestavě Lecce chyběl zraněný Daniel Samek.

Statistiky zápasu Lecce - Inter

Atalanta si v úvodním kole poradila se Sampdorií a z Janova si odvezla vítězství 2:0. Střeleckou převahu hostů proměnil už v 26. minutě ve vítěznou branku kapitán Rafael Tolói. Tým z Bergama tak navázal na úspěšné vzájemné duely a připsal si nad Sampdorií čtvrtou výhru v řadě. Hosté zároveň triumfovali již v pátém úvodním kole italské nejvyšší soutěže po sobě.

Statistiky zápasu Sampdoria - Atalanta

Premiéra v Serii A nevyšla Monze podle představ, když na domácí půdě nestačila na Turín FC 1:2. Úvodní branku bojovného utkání vstřelil ve 43. minutě Aleksej Mirančuk. Nováček v kádru hostů, kterého do Turína zapůjčila Atalanta, ale skončil kvůli zranění už po první půli. Vítězný gól Býků nakonec vsítil po změně stran Antonio Sanabria.

Statistiky zápasu Monza - FC Turín