Rekordní přestup z Belgie potvrzen. Talentovaný De Ketelaere už je hráčem AC Milán

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Rekordní přestup z Belgie potvrzen. Talentovaný De Ketelaere už je hráčem AC Milán

Rekordní přestup z Belgie potvrzen. Talentovaný De Ketelaere už je hráčem AC Milán
Rekordní přestup z Belgie potvrzen. Talentovaný De Ketelaere už je hráčem AC MilánProfimedia
Talentovaný belgický ofenzivní fotbalista Charles De Ketelaere (21) se v úterý večer stal posilou slavného AC Milán. Bruggy za něj dostanou 32 milionů eur, případné další tři na bonusech a ještě se potenciálně mohou těšit na údajných 12,5 % z příští přestupové částky.

Pro De Ketelaereho v Itálii připravili pětiletou smlouvu s ročním výdělkem někde mezi 2-2,3 miliony eur, přičemž průměr Serie A se pohybuje mezi okolo 1,5 milionu.

Pro italská média se tímto uzavřela jedna výživná sága. Belgičanova fotka se poprvé na titulní straně deníku La Gazzetta dello Sport objevila už 5. června a od té doby De Ketelaere na hlavní straně figuroval ještě dvacetkrát - osmkrát dokonce jako hlavní protagonista.

Odchovanec týmu Club Bruggy do Milána přichází po výtečné třetí sezoně mezi dospělými, zazářil 21 body (14+7) v 33 startech a byl hlavní postavou týmu na cestě za dalším mistrovským titulem. Jako ofenzivní záložník vyniká svou všestranností - byť je vysoký a štíhlý, rozumí si s balonem a má výbornou koordinaci. De Ketelaere umí jak zakončit, tak tvořit a rozjíždět útočné akce.

Dle serveru Transfermarkt odstupné za De Ketelaereho předčí částku vynaloženou za přestup Jonathana Davida z Gentu do Lille v létě 2020 (27 až 32 milionů eur dle různých zdrojů), která dosud představovala belgický rekord. Bonusy v dohodě o De Ketelaerem jsou prý dle belgického serveru HLN.be spíše formalitou, která téměř určitě dojde naplnění.

Pro Club Bruggy se jedná o třetí prodej za nejméně 20 milionů za poslední tři roky (dále obránce Odilon Kossounou do Leverkusenu a útočník Wesley do Aston Villy), a to přitom belgičtí šampioni odmítli více než čtyřicetimilionovou nabídku Leedsu, neboť sám hráč - který poslední dobou už ani nechtěl s mateřským týmem trénovat - preferoval Itálii.

De Ketelaereho náhradou v Bruggách by se mohl stát nizozemský záložník Jürgen Ekkelenkamp (22) z berlínské Herthy, o kterého se však dle novináře Fabrizia Romana zajímá i konkurenční Royal Antverpy.