Úžasný na kurtu i mimo něj. Tenis povýšil na umění, píše světový tisk o Federerovi

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Úžasný na kurtu i mimo něj. Tenis povýšil na umění, píše světový tisk o Federerovi
Úžasný na kurtu i mimo něj. Tenis povýšil na umění, píše světový tisk o Federerovi
Úžasný na kurtu i mimo něj. Tenis povýšil na umění, píše světový tisk o FedereroviProfimedia
Končícího Rogera Federera (41) velebí i světový tisk. Tenis povýšil na umění, napsal o Švýcarovi Sydney Morning Herald. Podle L'Équipe byl zase největší sportovní hvězdou všech dob.

Federer ve čtvrtek oznámil, že kariéru uzavře za týden po Laver Cupu. Na kontě má 103 titulů, z toho 20 získal na grandslamech a s osmi triumfy je rekordmanem Wimbledonu.

"Povýšil tenis na umění. Čím víc jste jeho hru studovali, tím víc jste zjišťovali, že v ní nejsou žádné ukvapené nebo vynucené prvky," napsal Sydney Morning Herald z Austrálie, kde Federer získal šest grandslamových titulů.

V podobném duchu se vyjádřil také L'Équipe, který Federerovi věnoval titulní stranu s titulkem: Bůh ochraňuj krále. V komentáři pak list uvedl, že rodák z Basileje byl největší sportovní hvězdou všech dob.

"Celá jeho hra byla vznešené umění. Nemůže proto být považován za nejlepšího sportovce světa před Pelém, Muhammadem Alim, Usainem Boltem nebo Michaelem Jordanem?" uvedl francouzský deník.

Poslední zápasy Rogera Federera

"Někdy jste se museli ptát, jestli je vůbec ze stejné planety," přidal server BBC. "S elegantním forhendem, přesným servisem a vstřícností k fanouškům si získal srdce lidí jako nikdo jiný před ním," dodal.

New York Times zase zdůraznil, že i když jeho rivalové Rafael Nadal a Novak Djokovič získali víc grandslamových titulů, ani jeden se nemohl Federerovi rovnat technikou a vystupováním.

"Federer si získal fanoušky po celém světě fantastickou technikou, ale hlavně chováním na kurtu i mimo něj. Je to jeden z nejdokonalejších sportovců světa," napsal americký list.

"A je konec. Je to jako loučit se s milovaným členem rodiny," napsal deník Basel Zeitung z Federerovy rodné Basileje. "Roger Federer už bude hrát jen v našich srdcích a vzpomínkách," přidal La Tribune de Genéve.