Flamengo si vylámalo zuby na Al-Hilalu, Saúdové si na MS klubů zahrají finále

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Flamengo si vylámalo zuby na Al-Hilalu, Saúdové si na MS klubů zahrají finále

Al-Hilal v semifinále MS klubů překvapivě vyřadil Flamengo.
Al-Hilal v semifinále MS klubů překvapivě vyřadil Flamengo.AFP
Hráči saúdskoarabského Al-Hilalu překvapili v prvním semifinále mistrovství světa klubů Flamengo a po vítězství 3:2 jsou poprvé v klubové historii účastníkem finále. Královský klub, jak se Saúdům přezdívá, nakročil k výhře už v první půli, kterou orámovaly dvě proměněné penalty Salema Al Dawsariho. Před tou druhou musel navíc hřiště předčasně opustit Brazilec Gerson. Favorita utkání to poznamenalo a vyrovnat již nedokázal.

Flamengo –⁠ Al Hilal 2:3

Evropské týmy klubovému mistrovství světa v uplynulých letech dominovaly, ovšem poslední mimoevropský vítěz pocházel z Jižní Ameriky. Na úspěch Corinthians chtělo navázat Flamengo, které bylo blízko zisku trofeje už v roce 2019. Ve finále, do nějž se probojovalo právě přes Al-Hilal, ovšem nakonec podlehlo Liverpoolu po prodloužení. Brazilci vstupovali do zápasu odpočatější, jejich saúdskoarabský soupeř se totiž mezi čtyři nejlepší celky dostal po vyčerpávajícím boji s marockým Wydadem.

Byl to ale Al-Hilal, kdo se po čtyřech minutách ujal vedení, a to díky gólu z penalty. Po faulu Matheuzinha se z pokutového kopu prosadil Salem Al Dawsari. Vedení svěřencům argentinského trenéra Ramóna Diaze však dlouho nevydrželo. Ve 20. minutě odčinil Matheuzinho svou chybu, když přihrál míč k pravému rohu vápna Pedrovi a ten střelou na zadní tyč propálil brankáře Abdullaha Al Muaioufa.

Jenže v deváté minutě nastavení prvního poločasu kopali hosté druhou penaltu v zápase poté, co Gerson zahrál v pokutovém území rukou. Ten navíc obdržel druhou žlutou kartu, a byl tak z utkání vyloučen. Al Dawsari se pak ani napodruhé nemýlil.

Hlavní aktér prvního poločasu byl v 59. minutě blízko hattricku, když mu na hranici malého vápna naservíroval přihrávku Moussa Marega, saúdský útočník ale pouze orazítkoval břevno. Zahozená šance ho nemusela mrzet dlouho. V 70. minutě Al-Hilal zvýšil náskok po skvělém centru Al Dawsariho a parádním zakončení Luciana Vietta na bližší tyč. Na 2:3 snížil v závěru po šťastném odrazu Pedro. Vyrovnávací branku už ale Flamengo přidat nestihlo.

Al-Hilal se tak při své třetí účasti na mistrovství světa klubů konečně probojoval do finále. V něm v sobotu vyzve lepšího z dvojice Real Madrid –⁠ Al Ahly. Poraženého bude tentýž den čekat souboj o třetí místo s Flamengem.