Reprezentant Zima podstoupil operaci menisku a mimo hru bude přes čtvrt roku

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Reprezentant Zima podstoupil operaci menisku a mimo hru bude přes čtvrt roku

Zdravotní prognóza Davida Zimy se výrazně zhoršila.
Zdravotní prognóza Davida Zimy se výrazně zhoršila. @TorinoFC_1906
Obránce fotbalové reprezentace David Zima (22) bude se zraněným kolenem mimo hru podstatně déle, než se původně předpokládalo. Podle jeho klubu FC Turín podstoupil operaci menisku a k fotbalu se nevrátí minimálně čtvrt roku.

Zima kvůli problémům s pravým meniskem nehraje od konce ledna. Bývalý hráč Olomouce nebo Slavie se měl léčit měsíc, ale po chirurgickém zákroku, který prodělal ve svém rodném městě, se výhled zhoršil.

"David Zima dnes ráno podstoupil operaci pravého menisku. Provedl ji profesor Kalina v Olomouci za přítomnosti lékařského personálu FC Turín a proběhla úspěšně. Hráč okamžitě zahájí rehabilitaci a prognóza jeho návratu bude upřesněna podle klinického vývoje," stojí v oficiálním prohlášení klubu.

Zima ve své druhé sezoně v Itálii zasáhl v dresu turínského celku, který je momentální na sedmém místě tabulky Serie A, do 11 soutěžních utkání a jednou se střelecky prosadil v národním poháru. Zdravotní problémy měl patnáctinásobný český reprezentant i v úvodu sezony, kdy kvůli zranění ramena zmeškal čtyři zápasy.