Střešovice znají soupeře pro superfinále, Mladá Boleslav zdolala v sedmém utkání Vítkovice

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Střešovice znají soupeře pro superfinále, Mladá Boleslav zdolala v sedmém utkání Vítkovice
O výhře Mladé Boleslavi rozhodl v prodloužení Zakonov.
O výhře Mladé Boleslavi rozhodl v prodloužení Zakonov.Instagram @florbalmb
Florbalisté Mladé Boleslavi vyhráli v rozhodujícím sedmém semifinále play off superligy nad Vítkovicemi 4:3 v prodloužení a postoupili posedmé do superfinále. V čase 62:19 o tom rozhodl svým druhým gólem v utkání Filip Zakonov (24). Mladá Boleslav bude útočit na čtvrtý titul za týden v neděli v pražské O2 areně proti obhájci triumfu a 17násobnému šampionovi Tatranu Střešovice.

Mladá Boleslav – Vítkovice 4:3p

Mladá Boleslav se vrací do superfinále po roční pauze, předtím se v něm představila čtyřikrát za sebou. Tituly získala v letech 2018, 2021 a 2022. Neuspěla v něm letech 2015, 2017 a 2019.

Domácí se ujali vedení po 134 sekundách, kdy po přihrávce Michala Sládka zamířil bekhendem do odkryté branky Zakonov. Za 28 vteřin bylo vyrovnáno. Marek Matejčík sebral balonek Jakubu Bínovi a nabil Rostislavu Gattnarovi, který zamířil k levé tyči. Ve 23. minutě vrátil domácím vedení Filip Bergman a v čase 25:45 zvýšil na rozdíl dvou branek Daniel Šebek.

V 38. minutě dostal Vítkovice na kontakt po pasu Martina Gattnara osamocený Adam Zubek a po 174 sekundách třetí třetiny vyrovnal střelou od levého mantinelu Ondřej Jankovský. V nastavení prostřelil Lukáše Součka bekhendovým pokusem Zakonov. Vítkovičtí obhájci stříbra získali bronz.