Florbalisté si poradili i se Švýcarskem a podruhé v historii vyhráli turnaj EFT

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Florbalisté si poradili i se Švýcarskem a podruhé v historii vyhráli turnaj EFT

Florbalisté porazili Švýcary 2:1.
Florbalisté porazili Švýcary 2:1.Profimedia
Čeští florbalisté porazili v St. Gallenu domácí Švýcarsko 2:1 a podruhé v historii ovládli turnaj Euro Floorball Tour. Svěřenci trenéra Jaroslava Berky (35) postupně zdolali Švédsko (7:6 po samostatných nájezdech) a Finsko (5:4 po samostatných nájezdech) a neporazitelnost udrželi díky brance Lukáše Punčocháře (19) v čase 56:30. Navázali tak na úspěch z dubna 2014, kdy v soubojích nejlepší světové čtyřky vyhráli EHT v České Lípě.

Bezbrankový stav prolomil až v čase 49:04 Martin Kisugite, jemuž asistoval Tom Ondrušek. Třicetiletý kapitán bronzového týmu z prosincového mistrovství světa si ve 101. reprezentačním zápase připsal jubilejní 100. bod. Na kontě má 55 branek a polepšil si na 45 asistencí.

V 53. minutě vyrovnal po standardní situaci Christoph Camenisch, který překonal Lukáše Bauera. K triumfu na turnaji stačil českému týmu i zisk bodu, ale nakonec se v repríze duelu o bronz ze světového šampionátu (5:4 po samostatných nájezdech) radovali ze třetí výhry na turnaji. Z předbrankového prostoru překonal Pascala Meiera po přihrávce Filipa Formana Punčochář.

Přehled zápasu Česko - Švýcarsko

Kompletní výsledky Euro Floorball Tour