Bayern – Dortmund 4:2. Střídání v čele tabulky, domácí jasně vyhráli a vládnou Bundeslize

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bayern – Dortmund 4:2. Střídání v čele tabulky, domácí jasně vyhráli a vládnou Bundeslize

Aktualizováno
Bayern vedl v zápase dokonce o čtyři branky...
Bayern vedl v zápase dokonce o čtyři branky...AFP
Borussia Dortmund přišla o první místo v tabulce poté, co ve 26. kole Bundesligy podlehla Bayernu Mnichov 2:4. Domácí se dostali do vedení ve 13. minutě zásluhou obrovské chyby brankáře Gregora Kobela (25). Tento moment tým srazil a brzy inkasoval další dvě branky z kopačky Thomase Müllera (33). Domácí se devátou po sobě jdoucí domácí ligovou výhrou ve vzájemných střetnutích vrátili na první příčku soutěže, klub z Vestfálska na ně však ztrácí osm kol před koncem jen dva body.

Borussia se v úvodu prezentovala aktivní hrou, která dělala Bayernu problémy, záhy však přišla obrovská minela jejího gólmana, která předznamenala zkázu dortmundské defenzivy. Kobel se vydal za přihrávkou směřující za obranu, míč chtěl z první odkopnout, avšak vůbec jej netrefil, a ten tak doputoval až do opuštěné brány.

Chyba 25letého Švýcara nastartovala Mnichov k útočnému uragánu. Pět minut po prvním gólu se po rohovém kopu prosadil na zadní tyči dobíhající Müller. Ten pak ve 23. minutě zvyšoval i na rozdíl tří branek, když pohodlně dorazil do brány prudkou střelu Leroye Saného. Hororový poločas měl pro Dortmund ještě hořkou tečku, když se znovu zranil Schlotterbeck.

Takhle se v zápase pohyboval Thomas Müller.
Takhle se v zápase pohyboval Thomas Müller.Livesport

Utkání Bayern – Dortmund 4:2

Ani začátek druhé půle nebyl pro BVB jednoduchý. Mnichov pokračoval v dominantní hře, kterou ozdobil v 51. minutě čtvrtou brankou. Sané našel perfektním pasem na zadní tyč nabíhajícího Kingsleyho Comana, jenž přízemní střelou opět Allianz Arenou rozezněl Offenbachův Kankán. Pátou trefu mohl přidat Eric Maxim Choupo-Moting. Prvně jej o úspěch připravil po akrobatickém zakončení praporek pomezního, chvíli nato ztroskotal francouzský útočník na Kobelovi.

V 72. minutě dostala Borussia možnost po faulu na Juda Bellinghama zahrávat penaltu, kterou bezpečně proměnil Emre Can. Černožlutí v závěru ještě přidali druhý gól po skvělé akci Donyella Malena, více toho už ale nestihli a museli se smířit s další porážkou od bavorského giganta.

Livesport hráč utkání: Leroy Sané (Bayern)

Tabulka Bundesligy.
Tabulka Bundesligy.Livesport