Bayern zkolaboval, v Mohuči padl 1:3 a na prvním místě jej vystřídal Dortmund

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Bayern zkolaboval, v Mohuči padl 1:3 a na prvním místě jej vystřídal Dortmund
Aktualizováno
Mohuč během čtvrthodiny ve druhém poločase otočila proti Bayernu z 0:1 na 3:1.
Mohuč během čtvrthodiny ve druhém poločase otočila proti Bayernu z 0:1 na 3:1.
AFP
Lídra Bundesligy a obhájce titulu Bayern potkal ve druhém poločase utkání v Mohuči kolaps, během čtvrthodiny třikrát inkasoval a prohrál 1:3. Hodil tím rukavici druhé Borussii Dortmund, která přejela Frankfurt 4:0 a jde na první místo. Wolfsburg deklasoval Bochum na jejím hřišti 5:1, Hoffenheim s Pavlem Kadeřábkem (30) nestačil na Kolín a Jiří Pavlenka (31) pomohl Werderu k triumfu nad Herthou 4:2.

Bochum –⁠ Wolfsburg 1:5

Vlci měli skvělý vstup do duelu, když do konce prvního dějství vstřelili tři branky. Povedené utkání odehráli především talentovaný rakouský záložník Patrick Wimmer a švédský středopolař Mattias Svanberg. Prvně jmenovaný si připsal gól a asistenci, druhý pak kromě gólové přihrávky skóroval dokonce dvakrát. Domácí tak zaznamenali ve snaze o udržení v nejvyšší soutěži těžkou porážku, hosté se naopak přiblížili evropským příčkám.

Statistiky zápasu Bochum –⁠ Wolfsburg
Opta by Stats Perform

Hertha –⁠ Werder 2:4

Berlíňané vedení staronovým koučem Pálem Dárdaiem, jenž do základní sestavy jmenoval svého syna Mártona, prohrávali o dvě branky ještě před dovršením úvodní půlhodiny. O obě se postaral Marvin Ducksch, který navíc po změně stran dokonal hattrick, a famózně tak zastoupil nejlepšího ligového střelce Niclase Füllkruga, bez nějž se Werder musel obejít podruhé v řadě. Celé utkání odchytal v barvách vítězného celku brankář Jiří Pavlenka.

Statistiky zápasu Hertha –⁠ Werder
Opta by Stats Perform

Hoffenheim –⁠ Kolín n. R. 1:3

Hoffenheim ve 29. bundesligovém kole nenavázal na remízu ze hřiště Bayernu. Modrobílým podlomil nohy už v 18. minutě pokutový kop, který proměnil Florian Kainz. Rakouský záložník navíc po půlhodině hry asistoval na gól Davieho Selkeho, německého útočníka, jenž strávil několik let v mládežnických týmech soupeře a u nějž se v minulosti spekulovalo o možnosti reprezentovat Česko. Prohru domácích neodvrátil ani celý zápas hrající Pavel Kadeřábek.

Statistiky zápasu Hoffenheim –⁠ Kolín n. R.
Opta by Stats Perform

Mohuč –⁠ Bayern 3:1

Plán hostů bránit po úvodním gólu těsný náskok se ukázal jako nesprávný, domácí totiž mezi 65. a 79. minutou udeřili hned třikrát. Autorem vítězné trefy se nakonec stal lucemburský záložník Leandro Barreiro. Svěřenci kouče Boa Svenssona, jenž patřil v čase působení Thomase Tuchela na lavičce Die Nullfünfer k defenzivním pilířům týmu, tak po desátém po sobě jdoucím utkáním bez porážky zdramatizovali boj o celkové prvenství v aktuálním ročníku.

Statistiky zápasu Mohuč –⁠ Bayern
Opta by Stats Perform

Dortmund –⁠ Frankfurt 4:0

Početné zastoupení fanoušků z jediného oficiálního fanklubu BVB v České republice Schwarz-Gelbe Bienen přihlíželo pohádkové první půli, ve které se hráči v černo-žlutých dresech prosadili hned třikrát. Jedním z úspěšných střelců byl i Mats Hummels, jenž se trefil již v 15. sezoně německé nejvyšší soutěže za sebou. Mizernou defenzivu Die Adler zatížil dvěma brankami také nizozemský snajpr Donyell Malen, který skóroval v pátém ligovém klání v řadě. Borussia se tak pět kol před koncem vyhřívá na prvním místě tabulky.

Tabulka Bundesligy
Livesport