Trefa chorvatského mladíka Augsburgu nestačila, Stuttgartu zajistil bod kapitán

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Trefa chorvatského mladíka Augsburgu nestačila, Stuttgartu zajistil bod kapitán
Augsburg se se Stuttgartem rozešel smírně 1:1.
Augsburg se se Stuttgartem rozešel smírně 1:1.Profimedia
Augsburg s Tomášem Koubkem (30) v bráně neprolomil sérii pěti ligových duelů bez vítězství, když v předehrávce 29. kola Bundesligy remizoval na vlastní půdě se Stuttgartem 1:1. Domácí měli zápas dobře rozjetý, již v osmé minutě se prosadil Dion Beljo (21). Opět se však potvrdilo, že pokud se dostanou do vedení, nedokáží jej udržet. Stalo se tak popáté z posledních šesti klání. V 78. minutě totiž z ojedinělé příležitosti srovnal Wataru Endo (30).

Augsburg – Stuttgart 1:1

Do utkání proti Stuttgartu vstoupili Bavoři výtečně a před naplněnou WWK Arenou šli do vedení po osmi minutách hry. Arne Maier našel přesným centrem z pravé strany Belja, jenž se zblízka hlavou nemýlil. Zbytek prvního dějství provázelo mnoho nepřesností a ani jeden z celků si dlouho nedokázal vypracovat žádnou gólovou příležitost.

Na tom nic nezměnilo ani zraněním vynucené střídání domácího obránce Iaga, a do kabin tak šel Augsburg s jednobrankovým vedením v zádech. Obraz hry se po změně stran víceméně neměnil a oba brankáři měli minimum práce. Zhruba po hodině přidali hráči Stuttgartu na tempu a na několik minut zamkli domácí před vlastním vápnem.

Statistiky zápasu Augsburg –⁠ Stuttgart
Statistiky zápasu Augsburg –⁠ StuttgartOpta by Stats Perform

Ze hry to hostům nešlo, a tak si museli pomoci standardní situací. Po vysokém míči do šestnáctky se se štěstím dostal k balonu Endo, jenž napoprvé trefil pouze Koubka. Český brankář ale míč neudržel a povolil kapitánovi Augsburgu i dorážku, kterou Japonec bezpečně uklidil do sítě. Na vítěznou trefu už se ani jeden z týmů v závěru nezmohl.

Tabulka Bundesligy
Tabulka BundesligyLivesport