Bochum a Mohuč jsou po vzájemné bitvě dál bez výhry, vyrovnání přišlo v nastavení

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bochum a Mohuč jsou po vzájemné bitvě dál bez výhry, vyrovnání přišlo v nastavení

Z výhry se Bochum radovala předčasně.
Z výhry se Bochum radovala předčasně.AFP
Fotbalisté Bochumi remizovali v devátém kole Bundesligy na vlastním stadionu s poslední Mohučí 2:2. Převahu domácích ze začátku zápasu přetavil v úvodní zásah z penaltového puntíku Kevin Stöger (30), jenž ještě před dvěma lety oblékal dres soupeře. Před hodinou hry ovšem Die Nullfünfter po nešťastném vlastním gólu Kevena Schlotterbecka (26) srovnali. Německý stoper však své zaváhání stihl napravit v 82. minutě přesnou hlavičkou. V závěru ale domácí fanoušky rozesmutněl Tom Krauss (22), jenž na poslední chvíli zařídil dělbu bodů, a modrobílí se tak první výhry v sezoně ani tentokrát nedočkali.

Bochum – Mohuč 2:2

Velkou možnost na otevření skóre měl už ve třetí minutě domácí Bernardo, jeho prudká dělovka z prostoru pro penaltu ovšem mířila na dosah gólmana Robina Zentnera. I nadále pokračoval duel ve svižném tempu, ale na další šanci si diváci počkali do 21. minuty.

To si po intervenci videorozhodčího postavil míč na pokutový puntík Stöger a přesně mířenou přízemní ranou k pravé tyči poslal domácí do vedení. I po vstřelené brance byli Blau-Weiss lepším týmem na hřišti, další nebezpečné šance si však už během první půle nevytvořili.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Chvíli po změně stran se po samostatném úniku dostal k úspěšnému zakončení Moritz Broschinski, jeho zásahu ovšem předcházel ofsajd. Nakonec tak pro Bochum přišla pohroma. Mohuč, která dosud na svém kontě neměla jedinou střelu na branku, se v 59. minutě díky nešťastnému odrazu od nohou Schlotterbecka dočkala vyrovnání. V 69. minutě mohl domácím vrátit vedení Philipp Hofmann, z malé vzdálenosti ale nastřelil gólmana.

Osm minut před koncem základní hrací doby však svůj smolný zásah odčinil Schlotterbeck, jenž vyskočil nejvýše na centrovaný míč od rohového praporku, a i přes dotyk brankáře zvrátil vedení zpět na stranu Bochumi. Avšak ani toto vedení VfL nevydrželo, v šesté minutě nastavení totiž dalekonosnou tečovanou ranou srovnal skóre Krauss.

Tabulka Bundesligy