Euro s Rakouskem a poté odchod do Bayernu? Rangnick má být favoritem za Tuchela

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Euro s Rakouskem a poté odchod do Bayernu? Rangnick má být favoritem za Tuchela
Ralf Rangnick se měl stát favoritem na post nového trenéra Bayernu Mnichov.
Ralf Rangnick se měl stát favoritem na post nového trenéra Bayernu Mnichov.Profimedia
Zdá se, že další zlom ve zdánlivě nekonečném hledání trenéra mnichovského Bayernu je na obzoru. Poté, co nevyšli Xabi Alonso (42) a Julian Nagelsmann (36), je nyní favoritem mnichovského celku při zatím neúspěšném hledání nástupce Thomase Tuchela Ralf Rangnick (65), informuje deník Münchner Merkur.

Také podle rakouského deníku Kurier je zkušený kouč v Bavorsku preferovaným kandidátem. Bayern by měl navíc s rakouským svazem brzy jednat o uvolnění šéfa jeho reprezentačního A-týmu. Nejpravděpodobněji se jeví varianta, že se Rangnick za novou výzvou vydá po letošním mistrovství Evropy.

Podle deníku Münchner Merkur stačí, aby řekl své "ano" a stane se Tuchelovým nástupcem. Ve hře má být sice ještě také Roberto De Zerbi z Brightonu, ten je ale pro Bavory jen záložní variantou. Dohody mezi všemi stranami by mělo být dosaženo už tento týden.

Výkonný ředitel Bayernu Max Eberl minulý víkend oznámil, že klub je při hledání nového kouče na cílové rovince. Již dříve členové vedení klubu opakovaně zdůrazňovali, že by nového klíčového muže A-týmu chtěli představit v dubnu.

Sám Rangnick se však na začátku měsíce vyjádřil odmítavě. Na otázku, zda již mluvil se zástupci Bayernu, odpověděl dlouholetý bundesligový trenér na mediální akci v Düsseldorfu: "Ne, proč bych měl? Cítím se tu (v rakouském národním týmu) dobře. Mám platnou smlouvu do roku 2026. Naše společná cesta bude pokračovat i po Euru."

Schůzka, na níž se Rangnick poprvé sešel se výkonným ředitelem Bayernu Eberlem a sportovním ředitelem Christophem Freundem, se měla uskutečnit už před několika týdny.

Tabulka Bundesligy