Nagelsmann Bayern nepřevezme. O dva roky prodloužil smlouvu s německou reprezentací

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Nagelsmann Bayern nepřevezme. O dva roky prodloužil smlouvu s německou reprezentací
Julian Nagelsmann prodloužil smlouvu s německým fotbalovým svazem.
Julian Nagelsmann prodloužil smlouvu s německým fotbalovým svazem.Profimedia
Trenér Julian Nagelsmann (36) i nadále povede německou fotbalovou reprezentaci. Svaz s progresivním koučem prodloužil kontrakt do roku 2026. Čímž se zamotala situace okolo Bayernu Mnichov. Všeobecně se totiž mělo za to, že bavorský velkoklub, na jehož lavičce po sezoně skončí Thomas Tuchel, převezme právě Nagelsmann.

Ten se loni v září ujal německé reprezentace a smlouvu se svazem uzavřel jen do letošního evropského šampionátu, který pořádá právě Německo. Pro Bayern měl představovat prioritu, sám však zvolil jinou cestu.

A další budoucnost spojil s národním týmem. "Rozhodoval jsem se srdcem. Trénovat národní tým je obrovskou ctí, stejně jako možnost pracovat s nejlepšími fotbalisty v zemi. V případě úspěchu můžeme pobláznit celou zemi," řekl po podpisu nové smlouvy.

Nagelsmann loni na podzim nahradil Hansiho Flicka a přijal hodně nevděčný úkol. Německu se totiž rok 2023 nepovedl a dalo vzpomenout na negativní výsledky z roku 2018, v obou prohrálo hned šest utkání a jedná se o nejvyšší počet v historii země.

Optimismus a nadšení příznivcům částečně vrátily až březnové přátelské zápasy a v nich triumfy nad Francií a Nizozemskem. "Ta dvě vítězství jsme potřebovali a mohou být předzvěstí toho, co by mohlo přijít. Moc se mi zamlouvalo nadšení fanoušků. Společně chceme dokráčet k úspěchu na mistrovství Evropy, moc po tom toužíme. A po šampionátu se budu těšit na výzvu v podobě mistrovství světa, kterou jsem společně se svým týmem přijal," dodal Nagelsmann.

Němci se za několik měsíců budou moci spolehnout na podporu diváků a v základní skupině budou papírovým favoritem. Turnaj začnou soubojem se Skotskem, následně nastoupí proti Maďarsku a Švýcarsku.

Soutěž o vstupenky na Euro