Götzeho gólová hlavička přestřihla remízovou šňůru Mohuče na hřištích soupeřů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Götzeho gólová hlavička přestřihla remízovou šňůru Mohuče na hřištích soupeřů

Mario Götze rozhodl prudkou hlavičkou o vítězství Frankfurtu nad Mohučí 1:0.
Mario Götze rozhodl prudkou hlavičkou o vítězství Frankfurtu nad Mohučí 1:0.David Pěchouček
Frankfurt využil v 19. kole Bundesligy výhodu domácího prostředí, s Mohučí si poradil 1:0. Vyrovnané utkání bylo strohé na gólové příležitosti, Orli se však trefy dočkali v 73. minutě, kdy míč úspěšně dorazil do sítě hrdina Německa z mistrovství světa 2014 Mario Götze (31). Zásah zkušeného záložníka zároveň utnul šestizápasovou ligovou sérii remíz Die Nullfünfer na hřištích soupeřů, přičemž hosté zůstali trčet na 16. příčce.

Frankfurt – Mohuč 1:0

Vyrovnaný úvod zápasu přinesl první vážnější šanci až ve 27. minutě, kdy do centru položil hlavu Junior Dina Ebimbe, jenže zamířil vedle branky. Další příležitost měli opět Orli, Ansgar Knauff ovšem zakončoval v těžké pozici, a tak do svého pokusu nevložil dostatečnou razanci a Robin Zentner s ní neměl problém.

V 64. minutě se připomněl Frankfurt, po dobré přihrávce se dostal k zakončení Niels Nkounkou, jeho pokus ovšem zamířil jen vedle Zenterovy brány. Po dalších osmi minutách již Orli hostujícího gólmana překonali, když se na hranici ofsajdu dostal k míči Götze a nadvakrát jej hlavou dopravil do sítě.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Tabulka Bundesligy