Kadeřábek přihrál na vítězný gól a Hoffenheim veze všechny body z Brém

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kadeřábek přihrál na vítězný gól a Hoffenheim veze všechny body z Brém

Aktualizováno
Hoffenheim si veze tři body z Brém.
Hoffenheim si veze tři body z Brém.AFP
Fotbalisté Hoffenheimu zvítězili v 26. kole německé Bundesligy 2:1 na hřišti Werderu Brémy. Christophu Baumgartnerovi na vítězný gól přihrál Pavel Kadeřábek.

Kolín n. R. – Mönchengladbach 0:0

Brzký šok mohlo Borussii přinést podklouznutí Ko Itakury, po němž se dostal k zakončení Davie Selke. Jonas Omlin ale měl oči na šťopkách a zamítnul brzkou změnu skóre. Ve 23. minutě již gólman Gladbachu nemohl nic dělat se skvěle zakrouceným pokusem z přímého kopu, jenže nadějná střela Kainze nakonec rozvlnila pouze boční síť.

Poměry na hřišti se zdály být vyrovnané, ve finální třetině však vždy přinesla větší hrozbu ofenziva Kozlů. Toho byl důkazem projektil Erica Martela z 38. minuty, Omlin si ale i nadále střežil čisté konto.

Oba týmy měly podobný počet šancí.
Oba týmy měly podobný počet šancí.Opta by Stats Perform

Poločasový proslov Daniela Farkeho musel na jeho svěřence zafungovat, v ofenzivě totiž byli mnohem aktivnější. Poprvé pořádně rozvášnil fanoušky Borussie Thuram v 51. minutě, povedený náběh na spoluhráčovu přihrávku do vápna ale nedoplnil přesným zakončením.

Podobnou situaci zopakoval o pár minut později Neuhaus, i on totiž nedokázal zužitkovat progresivní hru svého týmu. Zápas dvou poločasů nebyl chudý na šance ani podporu vášnivých fanoušků, to nejdůležitější ale samotní hráči neobstarali.

Brémy – Hoffenheim 1:2

Po střelecky tichém úvodním dějství se hosté zkraje toho druhého předvedli duem slepených gólů. Českého brankáře Jiřího Pavlenku v dresu Werderu nejprve překonal v 50. minutě Andrej Kramarič, pod rozhodující trefu modrobílých se následně skvělým centrem do šestnáctky podepsal asistující Pavel Kadeřábek. Hosté tak zvítězili podruhé v řadě a od sestupových vod se vzdálili na tři body.

Tabulka Bundesligy.
Tabulka Bundesligy.Livesport