Leverkusen i bez Čechů v sestavě dokázal porazit Schalke, Mohuč překvapila Lipsko

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Leverkusen i bez Čechů v sestavě dokázal porazit Schalke, Mohuč překvapila Lipsko
Leverkusen vyhrál na půdě Schalke 3:0.
Leverkusen vyhrál na půdě Schalke 3:0.AFP
Fotbalisté Leverkusenu ve 26. kole Bundesligy uspěli na hřišti Schalke a odvážejí si cenné tři body po výhře 3:0. Do utkání kvůli zdravotním problémům nezasáhli Adam Hložek (20) s Patrikem Schickem (27), v dresu Schalke odehrál celý duel Alex Král (24). O nečekaný výsledek se postarala Mohuč, která zvítězila 3:0 v Lipsku a vrátila se do boje o evropské poháry.

Freiburg – Hertha 1:1

Hráči Freiburgu nepotvrdili roli favorita, když na domácím hřišti pouze remizovali s Herthou 1:1. Ve vyrovnaném utkání se jako první prosadil druhý nejlepší střelec Bundesligy Vincenzo Grifo, pro kterého to byla 13. trefa v letošním ročníku. Celek z hlavního města však zbraně nesložil a po sérii několika neproměněných šancí přece jen vyrovnal, když o dělbě bodů rozhodl v 77. minutě Jessic Ngankam. Domácí tak sice zůstali díky prohře Lipska v tabulce na čtvrtém místě, oba týmy ovšem dělí jen dva body.

Hertha si vytvořila více příležitostí.
Hertha si vytvořila více příležitostí.Opta by Stats Perform

RB Lipsko – Mohuč 0:3

Lipsko tentokrát neuspělo, když padlo s Mohučí vysoko 0:3. Hosty poslal v deváté minutě do vedení Marcus Ingvartsen, jenž tím odstartoval hlasitou vlnu nespokojenosti z ochozů Red Bull Areny, která neskončila ani po závěrečném hvizdu. Býci totiž stále neodčinili debakl s Manchesterem City z Ligy mistrů a v lize navíc přidali druhou porážku v řadě bez vstřelené branky. Naopak Mohuč neprohrála již sedmý duel v řadě a dostala se na dostřel příčkám zaručujícím evropské soutěže.

Schalke – Leverkusen 0:3

Leverkusen přehrál Schalke vysoko 3:0, a uštědřil tak svému soupeři první ligovou porážku od konce ledna. Vítězný gól vstřelil obránce Jeremie Frimpong, který se osmou trefou v ročníku dostal na dělené první místo v klubové tabulce střelců. Farmaceuti se nemohli kvůli zranění nebo nemoci spolehnout ani na jednoho z hráčů místní české enklávy. Zato Alex Král odehrál v dresu Die Knappen celé utkání, avšak čtvrté prohře v řadě s Bayerem nezabránil.

Pohyb Alexe Krále po hřišti.
Pohyb Alexe Krále po hřišti.Opta by Stats Perform

Union Berlín – Stuttgart 3:0

Stuttgart se nevzepřel prognózám a prohrál v Berlíně s Unionem 0:3. Švábi se sice mohli dostat do vedení, gól Juana Josého Perey ze 34. minuty ovšem rozhodčí kvůli předchozí hře rukou neuznal. Po změně stran pak hned třikrát udeřil favorit z hlavního města Německa. Kanonádu odstartoval Sheraldo Becker, jenž na přesný zásah čekal téměř pět měsíců. Výkon ofenzivy doplnila i precizní obrana, a Die Eisernen tak doma v lize už počtvrté v řadě neinkasovali.

Tabulka Bundesligy.
Tabulka Bundesligy.Livesport

Wolfsburg – Augsburg 2:2

Augsburg dlouho sahal i přes výrazné manko ve statistice očekávaných gólů po překvapivé výhře, nakonec však na hřišti Wolfsburgu remizoval 2:2. Smolařem utkání byl domácí kapitán Maximilian Arnold, jenž nejprve překonal vlastního brankáře a následně zahodil pokutový kop. Hosté se i díky němu těšili až do 83. minuty dvoubrankovému vedení, Vlci však pozdními zásahy vyrovnali skóre, přičemž konečnou podobu výsledku dal v šesté nastavené minutě Felix Nmecha. Český brankář Tomáš Koubek sledoval duel pouze z lavičky náhradníků.

Wolfsburg doplatil na špatnou koncovku.
Wolfsburg doplatil na špatnou koncovku.Opta by Stats Perform