Leverkusen dělí od titulu už jen jediná výhra. Hložek se při vítězství v Berlíně zranil

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Leverkusen dělí od titulu už jen jediná výhra. Hložek se při vítězství v Berlíně zranil
O vítězství Leverkusenu v Berlíně rozhodl gólem z penalty Florian Wirtz.
O vítězství Leverkusenu v Berlíně rozhodl gólem z penalty Florian Wirtz.AFP
Suverénní Leverkusen si ve 28. kole Bundesligy poradil v Berlíně s Unionem 1:0 a díky dalšímu klopýtnutí Bayernu ho od naplnění titulového snu dělí jediná výhra. Z Čechů se v základní sestavě Die Werkself objevil pouze Adam Hložek, jenže už po půlhodině musel vinou zranění střídat. Jen z lavičky tak sledoval klíčové momenty duelu ze závěru první půle. Za tvrdý skluz nejprve viděl druhou žlutou kartu Robin Gosens a záhy proměnil po ruce bránícího soupeře penaltu Florian Wirtz. Do zápasu zasáhl od 63. minuty také Alex Král.

Union Berlín – Leverkusen 0:1

Od úvodního hvizdu chtěli Farmaceuti tuto nelichotivou sérii ukončit. V 11. minutě rozehrával standardku z velmi nadějné pozice Alejandro Grimaldo, jehož střelu, která směřovala mezi tři tyče, vyrazil Frederik Rönnow. Za chvíli se dánský brankář znovu předvedl, když po centru zprava vytasil skvělý zákrok proti hlavičkujícímu Borjovi Iglesiasovi.

Další šanci měl ve 28. minutě Grimaldo, jenž po přihrávce Nathana Telly do vápna trefil tyč. Na neproměněné příležitosti hostů mohl odpovědět Gosens, který si naběhl na centr z rohu, ale hlavou mířil těsně vedle. Bývalý hráč Interu však na konci poločasu skluzem sestřelil soupeře. Nejenže hosté měli k dispozici volný přímý kop, ale Gosens byl po druhé žluté kartě vyloučen.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Bayer po rozehrávce standardky využil závaru ke vstřelení branky, tu ovšem sudí kvůli ofsajdu neuznal. Všemu ale ještě předcházela ruka jednoho z bránících hráčů, kterou potvrdil i VAR. Kopala se tedy penalta, již bezpečně proměnil Wirtz. Leverkusen ve druhé půli pokračoval v nastaveném tempu a udržoval si herní převahu.

Union si sice v krátkém časovém úseku připravil tři rohové kopy, jenže ani z jednoho nezahrozil. Bayer tak mohl zvýšit vedení, když se za obranu dostal Amine Adli, který pálil na bližší tyč, ale domácí gólman se znovu vytáhl. V 77. minutě se blýskl individuální akcí Tella, jenž se po pravé straně protáhl až do pokutového území, kde zakroutil míč na vzdálenější tyč.

Rönnow ale znovu předvedl výborný zákrok. Berlíňané se v závěru i v oslabení snažili projít přes obranu Bayeru, na skálopevnou defenzivu však byli krátcí. Hosté tak podle očekávání zvítězili a udělali další krok k vysněnému titulu.

Tabulka Bundesligy