Xabi Alonso krotí titulovou euforii: Čas oslav ještě nenastal, čeká nás zápas v Berlíně

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Xabi Alonso krotí titulovou euforii: Čas oslav ještě nenastal, čeká nás zápas v Berlíně
Leverkusen je neporažen už 40 zápasů.
Leverkusen je neporažen už 40 zápasů.Reuters
Lídr Bundesligy Leverkusen je blízko zisku historicky prvního ligového titulu, ale trenér Xabi Alonso (42) v pátek varoval, že pomyslný závod ještě není u konce. A to přesto, že sedm kol před koncem má tým, jehož součástí jsou i Adam Hložek (21), Matěj Kovář (23) a Patrik Schick (28), na druhý Bayern náskok 13 bodů.

Španěl, který v této sezoně dovedl Leverkusen k sérii 40 zápasů bez porážky napříč soutěžemi a jehož tým stále bojuje o tři trofeje, prohlásil, že klub nepoleví ani v sobotu proti Unionu Berlín. "Soustředíme se na Bundesligu," zdůrazni na tiskové konferenci Alonso, jehož tým čeká ve čtvrtek první zápas čtvrtfinále Evropské ligy proti West Hamu.

"Máme velkou šanci získat titul, ale do konce sezony zbývá ještě sedm zápasů. Do Berlína pojedeme s naším nejlepším kádrem a doufáme, že se zase o krok přiblížíme k titulu. Jsme v pozici, kdy ho máme na dosah, ale ještě není konec," varoval bývalý hráč Bayernu Mnichov nebo Realu Madrid.

Poslední trofej získal Leverkusen v roce 1993, kdy vyhrál Německý pohár. Blízko prvnímu ligovému triumfu byl klub v sezoně 2001/02, tehdy ale skončil o bod druhý za Borussií Dortmund. Navíc tehdy ve finále Ligy mistrů nestačil 1:2 na Real Madrid a ve finále domácího poháru padl 2:4 se Schalke.

Právě do finále DFB-Pokalu se Alonsovi svěřenci kvalifikovali ve středu, kdy porazili druholigovou Fortunu Düsseldorf 4:0. Ve finále se 25. května utkají s Kaiserslauternem, jehož dres obléká mimo jiné Filip Kaloč. Alonso se nechal slyšet, že na oslavy ještě není čas. "Fanoušci mají dobrou paměť a jsou trpěliví. Stále si pamatují, co se stalo proti Unterhachingu," připomněl poslední den sezony 2001/02, kdy Leverkusen přišel o ligový titul po prohře 0:2.

Pořadí v čele Bundesligy.
Pořadí v čele Bundesligy.Livesport

"Budeme slavit, až přijde správná doba. Čas oslav ještě nenastal. Je brzy, jsme teprve v dubnu. Jsme v dobré pozici, máme před sebou finále Německého poháru, ale nebudeme o tom moc mluvit. Nechceme mluvit ani o titulu, jen o našich nejbližších soupeřích," krotil předčasnou radost Alonso.

Zbývající program Bundesligy