V klíčové záchranářské přestřelce uspěla Bochum, Union začal stíhací jízdu pozdě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

V klíčové záchranářské přestřelce uspěla Bochum, Union začal stíhací jízdu pozdě

Bochum nakročila k záchraně v Bundeslize.
Bochum nakročila k záchraně v Bundeslize.AFP
Bochum ovládla klíčový duel v boji o setrvání v Bundeslize, když ve 32. kole vyhrála v Berlíně nad Unionem 4:3. Hlavní roli v triumfu sehrál obránce Maximilian Wittek, který se v první půli trefil dvakrát v rozmezí čtvrthodiny. Na jeho branky sice domácí po změně stran našli odpověď, na vítěznou trefu Philippa Hoffmanna ze 70. minuty už ale ne. Hosté si tak dvě kola před koncem soutěže vytvořili pětibodový náskok na barážovou příčku. Die Eisernen, v jejichž dresu nastoupil v 70. minutě Alex Král, naopak dělí od 16. pozice pouze dva body, přičemž Mohuč má zápas k dobru.

Union Berlín – Bochum 3:4

Modrobílí v předchozím kole dostali velkou vzpruhu směrem k záchranářským ambicím, jelikož zdolali Hoffenheim, opustili barážovou příčku a navíc bodově dotáhli svého nynějšího soupeře z Berlína. Vzájemný souboj tak byl naprosto klíčový pro výchozí pozici do posledních dvou kol celé soutěže.

V lepší pozici do něj šel s rozdílem pouze o skóre tým z hlavního města. Poklidný a vyrovnaný úvod zápasu narušil v 16. minutě Wittek. Tomu adresoval svou přihrávku do vápna Moritz Broschinski a německý obránce měl již snadnou práci.

Trápení berlínského celku podtrhl Wittek ve 31. minutě, když si po přihrávce Patricka Osterhageho pohrál s domácí defenzivou a precizní střelou zvýšil na 2:0. Blízko kontaktnímu gólu byl následně Diogo Leite.

Jeho hlavička po přímém kopu ale skončila v rukavicích připraveného Manuela Riemanna. Kanonáda modrobílých pokračovala ve 37. minutě. Střelcem se stal další obránce Keven Schlotterbeck. Ten se zjevil nehlídaný v šestnáctce a s pomocí teče bránícího hráče překonal domácího gólmana. Do druhého dějství vstoupili lépe domácí fotbalisté.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Yorbe Vertessen v 59. minutě napřáhl z velké dálky a jeho střela zaplula až k pravé tyči. Zimní posila z Eindhovenu tak dala Die Eisernen šanci na zvrat. Tu hned za čtyři minuty zvýšil András Schäfer, který našel díru v obraně soupeře a předložil míč Chrisi Bediovi, jenž si připsal premiérovou bundesligovou branku.

Naděje domácích fanoušků však v 70. minutě zchladil Hoffmann. Útočníka Bochumi našel ve vápně svou druhou gólovou přihrávkou dne Felix Passlack a nepokrytý Hoffmann hlavičkoval přesně. Přestřelka ovšem pokračovala, jelikož Union se nemínil vzdát.

Wittekovy statistiky proti Unionu.
Wittekovy statistiky proti Unionu.Opta by Stats Perform / AFP

V pokutovém území se v 74. minutě nejlépe zorientoval Benedict Hollerbach a snížil na rozdíl jediného gólu. Kýženého vyrovnání se však klub z východního Berlína nedočkal.

Tabulka Bundesligy