Bayern padl s Freiburgem a v poháru končí. Frankfurt poslal do semifinále Kolo Muani

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bayern padl s Freiburgem a v poháru končí. Frankfurt poslal do semifinále Kolo Muani

Aktualizováno
Randal Kolo Muani dal při výhře nad Unionem oba góly Frankfurtu.
Randal Kolo Muani dal při výhře nad Unionem oba góly Frankfurtu.AFP
Čtvrtfinále německého poháru nabídlo překvapení v podobě porážky Bayernu, který si doma nedokázal poradit s Freiburgem a čtvrtfinále se pro něj stalo konečnou. Bádenský celek skolil slavného soupeře poprvé od roku 1996 a přiblížil se zopakování loňské účasti ve finále. Slaví i Frankfurt, jehož vítězství nad Unionem Berlín 2:0 řídil dvěma góly francouzský forvard Randal Kolo Muani (24).

Frankfurt – Union Berlín 2:0

Do první velké šance se již ve čtvrté minutě probojoval Kolo Muani, jehož jedovatou střelu z vápna vyškrábl konečky prstů Lennart Grill. Nedlouho poté se už domácí mohli radovat, když kanonýr Frankfurtu dostal krásnou přihrávku patičkou od Maria Götzeho a procedil míč za záda Grilla. Fanoušci si ani nestihli sednout na svá místa a mohli slavit znovu.

Kolo Muani tentokrát předvedl úžasný lob přes vyběhnutého brankáře a poslal Orly do dvoubrankového vedení. Aktivita červenobílých neustávala. Domácí však při snaze o vstřelení třetího gólu zastavil nejprve těsný ofsajd a následně také břevno, které orazítkoval Rafael Borré.

Vybrané statistiky zápasu Frankfurt –⁠ Union Berlín
Vybrané statistiky zápasu Frankfurt –⁠ Union BerlínLivesport

Union o sobě dal vědět až ve druhém poločase. Štěstí zkusil střídající Sven Michel, ale jeho pokus z dálky neměl ideální parametry. S blížícím se závěrem se hra začala přiostřovat a Union dostal výhodu přímého kopu z ideální pozice pár metrů za vápnem. K tomu se postavil Josip Juranovič, jenž však svou dělovku namířil jen těsně nad břevno.

Na druhé straně chtěl zkompletovat hattrick Kolo Muani, při nájezdu na brankáře ovšem netrefil míč. Obrovskou šanci na snížení pak ještě spálil Jamie Leweling, který využil závaru ve vápně domácích, ale svůj sólový průnik nedokázal zakončit úspěšně.

Bayern – Freiburg 1:2

Po vlažném úvodu se k zajímavému zakončení odhodlal na konci 12. minuty Leroy Sané, bránu však minul. První střela mezi tři tyče už ovšem gólem skončila. V 19. minutě se po rohovém kopu prosadil přesnou hlavičkou Dayot Upamecano. Odpověď ale na sebe nenechala dlouho čekat.

Freiburg vyrovnal ještě před půlhodinou hry po střele Nicolase Höflera, jenž sebral za vápnem odražený balon a prudkou ranou na vzdálenější tyč propálil marně se natahujícího Yanna Sommera. Bayern obdržený gól namotivoval ke zvýšené aktivitě, do konce poločasu se mu však i kvůli skvěle zasahujícímu obránci Matthiasovi Ginterovi proti pokusu Thomase Müllera druhou branku vstřelit nepovedlo.

Vybrané statistiky zápasu Bayern –⁠ Freiburg
Vybrané statistiky zápasu Bayern –⁠ FreiburgLivesport

Po návratu ze šaten se Bavoři opět potýkali s dobře pracujícím obranným blokem hostů. Až po hodině hry ze standardky zahrozil hlavičkující Benjamin Pavard, jehož pokus skončil na břevně. Tápající útok Bayernu se snažil oživit trenér Thomas Tuchel střídáními, ale i jeho žolíci si dlouho lámali hlavu nad obětavostí hostů. S blížícím se prodloužením si nebyli schopni domácí vytvořit kvalitní útok, který by měl nárok na úspěch.

Ke křečovitému zakončení se v závěru propracoval Serge Gnabry, jeho pokusu ale scházela přesnost. V poslední minutě nastaveného času pak z ničeho nic přišla neskutečná příležitost Freiburgu. Jamal Musiala nešťastně zasáhl míč ve vápně rukou a rozhodčí nařídil pokutový kop. K němu se postavil Höler a prudkou ranou pod břevno rozhodl o nečekaném výsledku.