Čirá energie. Nezastavitelný Černý drží Twente v naději na jisté evropské poháry

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Čirá energie. Nezastavitelný Černý drží Twente v naději na jisté evropské poháry

Čirá energie. Nezastavitelný Černý drží Twente v naději na jisté evropské poháry
Čirá energie. Nezastavitelný Černý drží Twente v naději na jisté evropské poháryTwitter / @fctwente
Odpočinul si na krátké dovolené v Česku a pak se zase pustil do práce. Úspěšné práce. Fotbalový útočník Václav Černý (25) předvedl v dnešním odpoledním zápase nizozemské ligy další parádní výkon. Pomohl jím svému Twente k jasné výhře na hřišti zachraňujícího se Emmenu 3:0. Pod úspěch se podepsal 11. trefou v sezoně.

Díky zisku tří bodů se jeho klub posunul na páté místo tabulky, které znamená výhodnější postavení pro play off o Evropskou konferenční ligu. Twente si navíc může vybojovat její předkolo přímo, pokud předhoní i čtvrtý Alkmaar, na nějž tři kola před koncem ztrácí šest bodů.

Černý se dostával do šancí už od začátku, celkem v utkání vyslal na cíl šest střel, což je dvojnásobek toho, co druhý nejaktivnější hráč na trávníku. Už v 11. minutě mohl mít na kontě dva zásahy, jenže jednou mu pro gólovou střelu k tyči skončil brankář, podruhé zblízka minul. Uspěl až čtvrt hodiny před koncem, kdy si perfektně naběhl na přihrávku a přízemní ranou k pravé tyči nedal gólmanovi šanci. Jeho zásah na 2:0 soupeře definitivně zlomil.

Pořadí nejproduktivnějších legionářů v elitních evropských soutěžích.
Pořadí nejproduktivnějších legionářů v elitních evropských soutěžích.Livesport / @fctwente

Trefil se podruhé za sebou, ke svým 11 brankám, s nimiž se drží v elitní desítce střelců Eredivisie, navíc přidal osm asistencí. "Za poslední roky je to rozhodně z pohledu čísel, která jsou pro ofenzivní hráče nejdůležitější, můj nejlepší rok," uvedl v nedávném rozhovoru pro Livesport Zprávy. Je nejlepším kanonýrem i jasně nejproduktivnějším hráčem týmu.

Další český reprezentant Michal Sadílek, v poslední době sužovaný zraněními, absolvoval po pěti měsících v dresu Twente celý zápas.

Emmen – Twente 0:3