Černý naznačil odchod z Nizozemska. Něco se děje, prozradil tahoun Twente

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Černý naznačil odchod z Nizozemska. Něco se děje, prozradil tahoun Twente

Václav Černý je v této sezoně zatím nejlepším střelcem Twente.
Václav Černý je v této sezoně zatím nejlepším střelcem Twente.@fctwente
Před devíti let se coby nejlepší český dorostenec roku 2014 vydal zkusit štěstí do Nizozemska, dnes má v Eredivisie odkopáno bezmála 90 zápasů ve třech klubech a na kontě 17 gólů a 16 asistencí. Je však otázkou, jak dlouho zde český křídelník ještě bude působit. V budoucnu by si rád okusil i jinou soutěž a sám naznačil, že je o něj zájem.

Černý prošel mládežnickou akademií Ajaxu a zahrál si i za první tým amsterdamského celku, hned na úvod ho ovšem zabrzdilo vážné zranění kolenních vazů. V roce 2019 přestoupil do Utrechtu, o rok později zamířil do Twente a po dvanáctiměsíčním hostování do celek z Enschede získal nastálo.

"Každý fotbalista to chce dotáhnout co nejvýše, já nejsem výjimka. Atraktivní mi vždycky přišlo Španělsko, a to jak po fotbalové, tak i životní stránce. Eventuálně bude mít člověk v plánu založit rodinu a Španělsko pro to vypadá jako ideální destinace," cituje ho nizozemský web vi.nl.

Českému reprezentantovi se v Twente, kde má smlouvu do června 2025, daří Letos dal 10 soutěžních branek, s přehledem nejvíc v týmu. Okusil i Evropskou konferenční ligu a o poháry se spoluhráči bojuje i nyní, kdy je klub na páté příčce tabulky.

Černého statistiky z posledního ligového zápasu proti Excelsioru.
Černého statistiky z posledního ligového zápasu proti Excelsioru.Opta by Stats Perform / @fctwente

"Nejsem hloupý, uvědomuji si, že moje výkony budou sledovat ostatní kluby. A něco se děje, vím to od svého agenta. Ale pro tuto chvíli se koncentruji výhradně na Twente, klub roste, což můžete sami vidět. Povedlo se nám navázat na minulou sezonu, Twente patří do první pětky," dodává.