Faerské ostrovy –⁠ Česko 0:3. Pohodové vítězství dirigoval dvěma góly Černý

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Faerské ostrovy –⁠ Česko 0:3. Pohodové vítězství dirigoval dvěma góly Černý

Aktualizováno
Václav Černý přijímá gratulace ke svému druhému gólu.
Václav Černý přijímá gratulace ke svému druhému gólu. @ceskarepre_cz
Předvést výrazně lepší výkon než na konci března v Moldavsku, odkud přivezli bezgólovou plichtu, sebrat tři body a udělat tak další krůček na Euro 2024. Češi úkol na půdě outsidera z Faerských ostrovů splnili a došli si pro povinné a pohodové vítězství. Do vedení je poslal Ladislav Krejčí, trefil se tradičně hlavou. Druhý gól přidal před přestávkou parádní střelou zpoza vápna Václav Černý, jenž potvrdil životní formu další nádherným zásahem v 75. minutě, jímž dal výsledku konečnou podobu 3:0.

Faerské ostrovy –⁠ Česko 0:3

S úvodním hvizdem se hostující celek chopil iniciativy a zamkl svého soupeře před vápnem. To hned ve druhé minutě vyústilo v první zakončení, hlavička Adama Hložka po centru Davida Juráska ale gólem neskončila. Po nezdaru v Moldavsku bylo hlavním úkolem českého výběru vstřelit rychlou branku, což se v 15. minutě podařilo.

Nakrátko rozehraný roh využil Hložek, jenž poslal přetažený míč na zadní tyč, kde byl připravený Krejčí a tradiční hlavičkář se nemýlil. Vedoucí trefou se favorit výrazně uklidnil a pustil do hry také domácího outsidera, jehož útočné snahy ovšem nejčastěji končily nepřesnostmi v předfinální fázi.

Černý se dvakrát trefil parádně levačkou
Černý se dvakrát trefil parádně levačkou @ceskarepre_cz

Krátce před odchodem do šaten opět zapunli čeští fotbalisté, konkrétně pak ve formě hrající Černý, který si převzal míč za vápnem, oklamal dva obránce a nechytatelně zavěsil ke vzdálenější tyči. Stejný hráč získal ihned po návratu na hřiště balon u středového kruhu, vyvezl jej až k šestnáctce a přesným pasem vyzval ke skórování Jana Kuchtu, tomu ale střela vůbec nesedla.

Mistr FORTUNA:LIGY opět hrozil zhruba po hodině hry, kdy k němu doletěl další přesný Juráskův centr, jeho hlavičku však zneškodnil Teitur Gestsson. Jasná převaha Šilhavého svěřenců se potřetí zhmotnila ve vstřelenou branku čtvrthodinu před koncem, kdy se Černý objevil v takřka totožné pozici jako na konci první půle a poslal Gestssonovi další nechytatelný pozdrav.

Vybrané statistiky zápasu
Vybrané statistiky zápasuLivesport

Albánie –⁠ Moldavsko 2:0

Albánie v "české" skupině E zareagovala na úvodní porážku s Polskem očekávanou výhrou nad Moldavskem, které ve svém druhém kvalifikačním utkání porazila 2:0. Dlouho se však zdálo, že si na pevné defenzivě hostů Orli vylámou zuby stejně jako před čtvrt rokem česká reprezentace.

Převahu balkánského celku ale po změně stran využil Jasir Asani a uštědřil hostům první porážku v bojích o evropský šampionát v Německu. Albánie se v příštím utkání představí 20. června na Faerských ostrovech, Moldavsko tentýž den přivítá Polsko.

Tabulka skupiny E
Tabulka skupiny ELivesport