Moldavsko – Česko. Národní tým zakopl na kišiněvské překážce, uhrál jen remízu 0:0

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Moldavsko – Česko. Národní tým zakopl na kišiněvské překážce, uhrál jen remízu 0:0
Čeští fotbalisté museli být v Kišiněvě rádi za bod.
Čeští fotbalisté museli být v Kišiněvě rádi za bod.Profimedia
Čeští fotbalisté si pro své fanoušky připravili ve druhém zápase skupiny E kvalifikace o mistrovství Evropy 2024 nemilé překvapení, když pouze remizovali na půdě Moldavska 0:0. Na rozdíl od duelu s Polskem předvedli zejména v ofenzivě velmi nepovedený výkon bez kreativního nápadu, který vyústil v minimum brankových příležitostí. I tak zůstávají po dvou kolech ve vedení své skupiny.

Výkon proti Polsku vlil optimismus do žil českým příznivcům, z nichž si zaváhání s Moldavskem připouštěl málokdo. Češi ovšem jako by po úvodním úspěchu v kvalifikaci usnuli na vavřínech. S čitelnou rozehrávkou si lehce poradil i čtvrtý nejhorší evropský tým v žebříčku UEFA.

Sami Moldavané tak obstarali svěřencům Jaroslava Šilhavého ve 24. minutě budíček. Nadvakrát po rohovém kopu zakončoval Veaceslav Posmac, v obou případech ale trefil pouze Vladimíra Coufala. Vzápětí dokázal probuzený český tým skórovat, Kuchtova dorážka však neplatila kvůli těsnému ofsajdu.

Statistiky utkání

Chvíli poté mohl slavit i jeho kolega ze sparťanského útoku Čvančara, mladíkově hlavičce po centru ze strany ovšem scházely centimetry. V závěru půle měl být balon prodlužující Čvančara asistentem u branky Tomáše Součka, ten ale z malého vápna úplně sám před brankou nastřelil břevno.

První střelu na branku tohoto utkání přinesl na rozbitém trávníku v 53. minutě Kuchta pokusem za hranicí vápna po efektivním vyvedení míče Adama Hložka, přízemní střelu k tyči si ale brankář pohlídal. České šance se pomalu začaly hromadit, změnu skóre ale stále nepřinášely.

Tabulka skupiny.
Tabulka skupiny.Livesport

Ani trenér Šilhavý neoživil hru svými dvěma střídáními, která si šetřil až na 73. minutu, změnou rozestavení či předváděného výkonu. Dominance v držení míče nebyla Čechům bez jiskry ve finální třetině nic platná, závěrečné centry do vápna nic nepřinesly. "Dnes jsme nebyli v optimální formě, to bylo očividné. Prali jsme se sami se sebou," uvedl krátce po zápase pro Českou televizi obránce Jakub Brabec.

V příštím kole se Češi představí 17. června na Faerských ostrovech. Venku bude hrát také Moldavsko, které vyzve Albánii.