Fotbalová reprezentace představila nové dresy, tradiční barvy zpestřuje pruh

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Na Euro v tradičních barvách a s pruhem. Národní tým představil nové dresy
Barvy dresů zůstaly tradiční, domácí je červený a venkovní bílý.
Barvy dresů zůstaly tradiční, domácí je červený a venkovní bílý.Profimedia
Česká fotbalová reprezentace se na evropském šampionátu v Německu pokusí o úspěch v nových dresech. Představitelé národního týmu odhalili kolekci značky Puma na pražských Vinohradech. Trikoty mají podobně jako v minulosti tradiční červenou barvu domácí sady a bílou venkovní, nejviditelnějším novým prvkem je pruh směřující z bočních stran přes celou dolní část zad.

Fotbalisté až do úterního přípravného utkání s Arménií reprezentovali v dresech, které představili v září 2022. Novinkou byl tehdy zvětšený znak se lvem na prsou u domácí červené sady.

V nové variantě zůstaly barvy zachovány, zmizely však tištěné ostré bílé límečky a znak FAČR se posunul zpět doleva. Nejmarkantnější novinkou je pruh – bílý na červeném trikotu a modrý na bílém.

"Hlavně si přeji, aby dresy byly vítězné. Každopádně se mi na nich líbí detaily, jako třeba to, že na každém dresu budou symboly lva rozmístěny trochu jinak, a každý dres tak bude originál," řekl během oficiálního představení trenér Ivan Hašek.

"Česká reprezentace nejčastěji nastupovala v trikolóře a je správné, že se této tradice držíme. Zároveň dres obsahuje české symboly, a národní tým tak bude na Euru hrdě reprezentovat celé Česko," uvedl předseda FAČR Petr Fousek.

Haškův soubor nastoupí v nových dresech poprvé v červnu, kdy bude na soustředění v Rakousku ladit formu na blížící se Euro proti zatím neurčenému soupeři.

V Česku se v nich Tomáš Souček a spol. poprvé ukážou 10. června, kdy v královéhradecké Malšovické aréně vyzvou v generálce na šampionát Severní Makedonii.

V klasických barvách jsou i trenky a štulpny.
V klasických barvách jsou i trenky a štulpny.Profimedia

Program mistrovství Evropy