Česko – Arménie: Žolík Chorý rozhodl přípravu, národní tým vyhrál na Letné 2:1

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Žolík Chorý rozhodl přípravu proti Arménii, národní tým vyhrál na Letné 2:1
Aktualizováno
Národní tým přidal další vítězství.
Národní tým přidal další vítězství.Profimedia
Čeští fotbalisté porazili v přátelském utkání Arménii 2:1 a po výhře v Norsku přichystali Ivanu Haškovi (60) vítězství i při domácí obnovené premiéře. Duel na pražské Letné, kde se národní tým představil po více než dvou letech, se stejně jako ten páteční nevyvíjel podle představ, neboť vedení se rychle ujal celek ze Zakavkazska. Ani inkasovaná branka sice nevyburcovala hráče v červeném k lepšímu výkonu, góly Ladislava Krejčího (24) a po změně stran také střídajícího Tomáše Chorého (29) však k triumfu stačily.

Česko – Arménie 2:1

Jeden z debutantů Tomáš Vlček se ve třetí minutě odhodlal k ráně z dálky, proti níž musel zasáhnout Ognjen Čančarevič. Vzápětí se k zakončení na malém vápně procpal Tomáš Souček, jehož pokus skončil na levé tyči.

K dorážce se dostal Adam Hložek, ale s odkrytou bránou si nedokázal poradit a přestřelil. Po úvodních šancích Čechů se vpřed vydali i Arménci. Na centr z levé strany si naběhl nedobře hlídaný Edgar Sevikjan a v pádu dopravil balon mezi tři tyče.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Česko se však navzdory očividné nervozitě dočkalo vyrovnání, když v nastavení první půle po rohovém kopu mířil hlavou přesně k pravé tyči Krejčí.

Na začátku druhého poločasu to byl opět Hložek, kdo si šikovně naběhl. Míč vyslaný střídajícím Davidem Douděrou však útočník Leverkusenu poslal znovu nad břevno.

Úvodní tlak českého celku v druhé půli postupně vymizel. Trenér Hašek proto zareagoval několika změnami, které nakonec radost fanouškům přinesly. V 78. minutě propadl centr Matěje Juráska až k Chorému, jenž z otočky propálil Čančareviče. Vzápětí se role vyměnily a zakončoval slávistický hráč, ve skluzu ovšem přestřelil.