Nedvěd u reprezentace působit nebude, nabídku stát se generálním manažerem odmítl

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Nedvěd u reprezentace působit nebude, nabídku stát se generálním manažerem odmítl
Pavel Nedvěd odmítl nabídku české reprezentace.
Pavel Nedvěd odmítl nabídku české reprezentace.Profimedia
Pavel Nedvěd (51) odmítl nabídku stát se manažerem fotbalové reprezentace. Někdejší kapitán národního mužstva a držitel Zlatého míče z roku 2003 si po mnoha letech mimo republiku není jist, zda by v této chvíli mohl českému fotbalu pomoci. Bývalý dlouholetý člen vedení Juventusu to uvedl ve vyjádření zaslaném ČTK.

Vedení asociace vybírá nového trenéra a manažera národního týmu poté, co se v listopadu po konci kvalifikace navzdory postupu na evropský šampionát v Německu rozhodl nepokračovat kouč Jaroslav Šilhavý. Jeho nástupce by měl být znám ve čtvrtek po mimořádném zasedání výkonného výboru, o jehož konání novináře informoval mluvčí reprezentace Petr Šedivý.

Podle médií by se novým trenérem měl stát Ivan Hašek, který už národní mužstvo krátce vedl v roce 2009, jeho asistenty pak Jaroslavové Köstl a Veselý. Výběrem kouče a manažera byla pověřena pětičlenná pracovní skupina, kterou vytvořili předseda FAČR Petr Fousek, místopředsedové Jiří Šidliák a Jan Richter, člen výkonného výboru a šéf prvoligové Viktorie Plzeň Adolf Šádek a nový technický ředitel asociace Erich Brabec.

Program Eura: Češi na úvod vyzvou Portugalsko

Na pozici manažera si vedení přálo Nedvěda. "Rád bych se vyjádřil k nabídce na funkci generálního manažera fotbalové reprezentace ČR, kterou jsem dostal od předsedy FAČR Petra Fouska a člena výkonného výboru pana Šádka. Předem musím konstatovat, že si té nabídky i jejich podmínek vážím, a že jsem to velmi důkladně zvažoval. Stejně tak si vážím přístupu FAČR během jednání. Bohužel jsem se po zralém uvážení a mnoha konzultacích rozhodl, že ji nemohu přijmout," uvedl Nedvěd.

"Po mnoha letech mimo republiku si nejsem jist, zda bych v této chvíli mohl českému fotbalu pomoci. A to tím spíše, že vzhledem k mým stále častým nezbytným pobytům v zahraničí nejsem ještě trvale v České republice," doplnil bývalý záložník, který za reprezentaci odehrál 91 utkání a dal v nich 18 branek.

Nedvěd od roku 1996 hrával v Itálii, nejprve za Lazio Řím a poté za Juventus, v jehož dresu po sezoně 2008/09 ukončil kariéru. Nejlepší český sportovec roku 2003 se od října 2010 podílel na chodu turínského klubu jako člen vedení, o pět let později byl jmenován viceprezidentem. Předloni v listopadu ve funkci skončil.

Poslední výsledky národního týmu.
Poslední výsledky národního týmu.Livesport

Nový reprezentační trenér mohl být znám už před polovinou prosince. Kvůli vysokému počtu omluvenek od členů výkonného výboru se však mimořádné jednání na poslední chvíli zrušilo a přesunulo se na leden. Pětičlenná skupina ve čtvrtek podle všeho předloží výboru návrh na schválení Haška a jeho asistentů. Těmi by se měli stát nynější kouč Bohemians 1905 Veselý a slávistický asistent Köstl.

Hašek už národní tým dočasně vedl v pěti zápasech v roce 2009, kdy byl zároveň předsedou svazu. Po dvou letech na post ve vedení rezignoval a vrátil se k trénování. Šedesátiletý bývalý kapitán národního mužstva od té doby působil v arabských zemích. Naposledy trénoval libanonskou reprezentaci, u níž předloni v březnu skončil.