Neskákat, s tím se nepočítalo. Dánští fanoušci dostali před Finskem netradiční žádost

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Neskákat, s tím se nepočítalo. Dánští fanoušci dostali před Finskem netradiční žádost
Dánsko se ve čtvrtek večer utká ve vyprodaném Parkenu s Finskem.
Dánsko se ve čtvrtek večer utká ve vyprodaném Parkenu s Finskem.Profimedia
Trochu nezvyklý požadavek zamířil směrem k fotbalovým fanouškům Dánska před kvalifikačním zápasem s Finskem. Během utkání, které se odehraje v kodaňském Parken Stadium, se divákům doporučuje, aby na tribuně "B" neskákali.

Dánský národní tým se v Parkenu může vždycky spolehnout na skvělou atmosféru. Před čtvrtečním duelem s Finskem však byli dánští fanoušci varováni, aby "neskákali do rytmu".

"Dnes vydáme prohlášení na našich webových stránkách a zároveň budou informováni všichni kupci vstupenek. V prohlášení stojí, že koordinované skoky nejsou dobrým nápadem na základě informací, které jsme dostali z Parkenu," řekl šéf DBU Jakob Hojer v rozhovoru pro B.T.

Tato výzva přichází poté, co klub FC Kodaň, který je v Parkenu doma, na svých webových stránkách napsal, že by lidé měli být opatrní při skákání do rytmu. Prohlášení přichází po studii společnosti Ramboll.

"Skákání do rytmu konstrukci stadionu nevyhovuje, s tím se při stavbě nepočítalo. Proto doporučujeme, aby se na čas neskákalo, dokud nebudou provedeny nové studie, které zdokumentují, že tribunu lze takto používat, aniž by byly překročeny bezpečnostní požadavky normy," uvedl Henning Jensen ze společnosti Ramboll pro webové stránky FCK.

Výzva tedy platí i pro čtvrteční večerní utkání Dánska s Finskem, které by mělo být vyprodané.