Polsko pod Santosem chřadne. Odstoupit nehodlám, vzkazuje portugalský kouč

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Polsko pod Santosem chřadne. Odstoupit nehodlám, vzkazuje portugalský kouč

Fernandu Santosovi se na lavičce Polska příliš nedaří.
Fernandu Santosovi se na lavičce Polska příliš nedaří.Profimedia
Kouč polských fotbalistů Fernando Santos (68) po nedělní porážce 0:2 v Albánii vyloučil, že by pod tlakem špatných výsledků na svůj post rezignoval. Podle osmašedesátiletého Portugalce potřebuje jeho mužstvo čas, než si zvykne na hru pod novým trenérským týmem. Polsku patří v "české" skupině E až čtvrté místo a situaci v tabulce už nemá ve svých rukou.

"Všichni jsme zklamaní, trenéři i hráči. Rozhodně ale nehodlám odstoupit. To je otázka jedině na prezidenta fotbalového svazu," citoval deník Rzeczpospolita Santosova slova z tiskové konference.

Albánie vrátila Polsku porážku 0:1 z úvodního kola v březnu. V 37. minutě otevřel skóre výstavní ránou z dálky Jasir Asani a v 62. minutě zvýšil premiérovou trefou v národním týmu Mirlind Daku. Polsko nebodovalo ani ve třetím venkovním zápase a s Albánií prohrálo poprvé v historii.

"Do utkání jsme vstoupili dobře, sudí nám neuznali gól. Pak se hra vyrovnala, ale soupeř dal neuvěřitelnou branku. Po změně stran jsme měli šance, ale na rozdíl od soupeře jsme je nevyužili. Takový je fotbal," zhodnotil Santos, jenž v roce 2016 dovedl rodné Portugalsko k titulu mistra Evropy.

U polské reprezentace se mu ale zatím nedaří podle představ. S týmem si zatím připsal dvě soutěžní výhry a tři porážky včetně březnového debutu v pražském Edenu proti Česku (1:3). V kvalifikaci je favorit skupiny o čtyři body za vedoucí Albánií a o dva za českým výběrem, který má navíc zápas k dobru. Více bodů má i třetí Moldavsko.

Szczesny: Hrajeme špatně. Nevím, jak z toho ven

"Snažíme se týmu vtisknout určitý herní styl. Chceme vyhrávat, jsme ale zároveň stále v procesu přestavby týmu. Nezapomínejme, že jsme měli společně jen deset tréninků. To není jako pracovat s hráči několik měsíců," podotkl Santos.

Polsku hrozí, že po čtyřech účastech v řadě bude příští rok v Německu na Euru chybět. Na šampionát postoupí dva týmy z každé skupiny. O zbylá tři místa na turnaji se v play off podle pořadí v Lize národů utká 12 zemí, které neuspějí v klasické kvalifikaci.

Přehled zápasu Albánie – Polsko 2:0