Slávistické změny v nominaci reprezentace: Místo zraněného Douděry zaujal parťák Masopust

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Slávistické změny v nominaci reprezentace: Místo zraněného Douděry zaujal parťák Masopust

Lukáš Masopust nahradil v nominaci české reprezentace parťáka ze Slavie Davida Douděru.
Lukáš Masopust nahradil v nominaci české reprezentace parťáka ze Slavie Davida Douděru.fotbal.cz
Z nominace české fotbalové reprezentace na zářijové zápasy s Albánií a v Maďarsku vypadl zraněný pravý obránce či záložník David Douděra (25), kterého nahradil jiný slávista Lukáš Masopust (30). Vedení národního týmu o tom informovalo na webových stránkách FAČR. Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého (61) se v pondělí v poledne sešli k prvnímu srazu v nové sezoně v Praze.

Douděra se zranil ve čtvrteční venkovní odvetě 4. předkola Evropské ligy proti Luhansku a v poločase musel střídat. Do nedělního utkání domácí soutěže s Karvinou nezasáhl. Místo něj Šilhavý povolal Masopusta, který hraje na stejné pozici a navíc je ještě univerzálnější. Za Pražany v poslední době několikrát nastoupil také jako stoper.

Masopust za reprezentaci naposledy hrál téměř před rokem a půl, vloni v březnu byl u remízy 1:1 ve venkovním přípravném utkání proti Walesu. Třicetiletý bek má v národním mužstvu na kontě 31 startů a dvě branky.

"Lukáše dobře známe a vždy má velkou chuť reprezentovat. Trenéři také přihlédli k jeho dobré formě z posledních zápasů nebo k tomu, že může nastoupit na kraji obrany i zálohy," prohlásil reprezentační manažer Tomáš Pešír.

Národnímu celku budou kvůli zranění v zářijových zápasech chybět také nejlepší střelec aktuálního kádru útočník Patrik Schick a obránce David Jurásek. Naopak kapitán Tomáš Souček, který kvůli následkům otřesu z utkání v Brightonu vynechal za West Ham páteční zápas Premier League, byl měl být k dispozici.

Reprezentace si v pondělí vpodvečer poprvé při zářijovém srazu zatrénuje a v Praze se bude chystat na čtvrteční čtvrté utkání kvalifikace mistrovství Evropy proti Albánii. Šilhavého svěřenci po třech zápasech bez porážky vedou skupinu a v případě vítězství odskočí soupeři už na rozdíl čtyř bodů. Na šampionát v příštím roce do Německa postoupí první a druhý tým v tabulce.

Den po duelu s Albánií se národní mužstvo letecky přesune do Budapešti, kde v neděli odehraje přípravný zápas proti domácímu Maďarsku.

Program české reprezentace