Hvězdný Szoboszlai by si mohl zahrát proti Čechům. Připraveni jsou i tři nováčci

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Hvězdný Szoboszlai by si mohl zahrát proti Čechům. Připraveni jsou i tři nováčci
Dominik Szoboszlai je od léta hráčem Liverpoolu.
Dominik Szoboszlai je od léta hráčem Liverpoolu.AFP
V nominaci fotbalistů Maďarska na zářijovou kvalifikaci mistrovství Evropy se Srbskem a přípravu s Českem nechybí většina tradičních opor v čele s kapitánem Dominikem Szoboszlaiem (22), kterého v létě koupil za téměř 1,7 miliardy korun Liverpool. V 25členném výběru, kterou v úterý oznámil italský trenér Marco Rossi, jsou i tři nováčci.

Premiérovou reprezentační pozvánku dostali talentovaní záložníci Soma Szuhodovszki, Mihály Kata a Krisztofer Horváth, kteří působí v domácí soutěži. Po delší pauze zaviněné zraněním se vracejí brankář Péter Gulácsi a obránce Attila Fiola.

Maďaři jsou spolu se Srbskem se sedmi body po třech zápasech v čele skupiny G. S českým týmem se od roku 1994 utkali třikrát v přípravě, poslední vzájemný zápas skončil před 10 lety v Budapešti remízou 1:1.

Koho povolal Jaroslav Šilhavý? Chybí Vaclík, jedou Jurečka i Kuchta

Nominace Maďarska na kvalifikaci ME se Srbskem (7. září v Bělehradu) a přípravu s Českem (10. září v Budapešti):

Brankáři: Patrik Demjén (MTK Budapešť), Dénes Dibusz (Ferencváros), Péter Szappanos (Paks), Péter Gulácsi.

Obránci: Willi Orbán (oba RB Lipsko/Něm.), Botond Balogh (Parma/It.), Attila Fiola (Székésfehérvár), Ádám Lang (Omonia Nikósie/Kypr), Attila Mocsi (Rizespor/Tur.), Attila Szalai (Hoffenheim/Něm.), Gábor Szalai.

Záložníci: Soma Szuhodovszki, Krisztofer Horváth (všichni Kecskemét), Zsolt Kalmár (Székésfehérvár), Mihály Kata (MTK Budapešť), Milos Kerkez (Bournemouth/Angl.), Ádám Nagy (Pisa/It.), Loic Négo (Le Havre/Fr.), Callum Styles (Barnsley/Angl.).

Útočníci: Martin Ádám (Ulsan/Kor.), Kevin Csoboth (Újpest), Dániel Gazdag (Philadelphia/USA), Roland Sallai (Freiburg/Něm.), Dominik Szoboszlai (Liverpool/Angl.), Barnabás Varga (Ferencváros).