Už nemusím nikomu nic dokazovat, zareagoval Maguire na neustálou kritiku

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Už nemusím nikomu nic dokazovat, zareagoval Maguire na neustálou kritiku
Harry Maguire je poměrně často pod palbou kritiky.
Harry Maguire je poměrně často pod palbou kritiky.Profimedia
Harry Maguire (30) v rozhovoru během reprezentační přestávky dal jasně najevo, jak vnímá neutuchající kritiku, která přetrvává i přes jeho stabilní výkony v národním dresu.

Kapitán Manchesteru United má jisté místo v jedenáctce reprezentačního trenéra Garetha Southgatea, kde podává stabilní výkony. Navzdory neúspěchu na MS v Kataru Angličané vstoupili do kvalifikace o Euro 2024 dvěma triumfy nad největšími soupeři ve skupině. Nejprve poprvé od roku 1961 vyhráli v Itálii 2:1 a následně doma porazili i Ukrajinu 2:0, čímž si vytvořili výbornou výchozí pozici do dalších zápasů.

Tabulka skupiny C
Tabulka skupiny CLivesport

"Řídím se heslem: 'Pokud turnaj nevyhrajeme, je to neúspěch.' Byl jsem součástí tří velkých šampionátů a k úspěchu jsem měl velmi blízko. Mistrovství rozhodují nejmenší detaily. Na závěrečné akci jsme hráli opravdu dobře, ale vypadli jsme s kvalitním týmem Francie," vrátil se Maguire na konec roku 2022 a zároveň poslal pozdrav kritikům.

"Je mi 30 let, ale na této úrovni bych už neměl nikomu nic dokazovat. V reprezentaci jsem odehrál více než 50 zápasů a jsem nejlépe skórujícím obráncem Anglie. Za Manchester United jsem nastoupil téměř 200krát, tři roky jsem kapitánem klubu. Stejně tak ale chápu, že když jste kapitánem Manchesteru United, jste pod největším drobnohledem," cituje Maguirea portál The Athletic. Bývalý hráč Leicesteru či Hullu City odehrál v probíhající sezoně Premier League pouze 11 utkání.