Zinčenko před zápasem s Anglií: Všem jsem moc vděčný, ale na hřišti nemám žádné kamarády

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Zinčenko před zápasem s Anglií: Všem jsem moc vděčný, ale na hřišti nemám žádné kamarády

Zinčenko si váží obrovské podpory Ukrajiny od všech spoluhráčů a lidí ve Velké Británii.
Zinčenko si váží obrovské podpory Ukrajiny od všech spoluhráčů a lidí ve Velké Británii.AFP
Obránce Arsenalu a ukrajinské reprezentace Oleksandr Zinčenko (26) dá při utkání s Anglií ve Wembley osobní přátelství stranou, vždy však bude vděčný za podporu, kterou mu během "noční můry" projevili spoluhráči a britská veřejnost.

Anglie – Ukrajina

Nedělní zápas je úvodním utkáním Ukrajiny v kvalifikaci na Euro 2024, který se bude hrát na pozadí více než rok trvající války.

Zinčenko, který před sezonou vyměnil úřadujícího mistra Premier League za jejího aktuálního lídra, uvedl že ho podpora spoluhráčů a dalších lidí v Anglii, kde působí od roku 2016, velmi dojala.

"Mám je všechny moc rád, ale na hřišti bohužel nemám žádné kamarády," řekl bývalý hráč Manchesteru City na sobotní předzápasové tiskové konferenci.

"Od všech (spoluhráčů) se mi dostalo velké podpory, za kterou jsem moc vděčný," dodal univerzál, který na hřišti může zastat hned několik pozic.

Zinčenko v akci za Arsenal v Evropské lize
Zinčenko v akci za Arsenal v Evropské lizeAFP

"Chtěl bych také obrovsky poděkovat celé Velké Británii za veškerou pomoc a podporu pro nás Ukrajince, pro zemi, naše lidi a všechny uprchlíky, kteří zde žijí," pokračoval aktuálně levý obránce londýnského Arsenalu.

K pokračujícímu konfliktu na Ukrajině Zinčenko dodal: "V zemi není nikdo, koho by se to nedotklo. Je to asi 397 dní, co teroristé napadli naši zemi, a já bych těchto 397 dní nazval noční můrou. Každý na Ukrajině o něco přišel – možná o dům, práci, majetek – každý se od té doby úplně změnil, to je jisté."

Anglie zahájila své kvalifikační tažení ve skupině C čtvrtečním vítězstvím 2:1 v Itálií. Úřadující evropské šampiony a tým, který svěřence Garetha Southgatea porazil před dvěma lety ve finále, přehráli i díky rekordní brance Harryho Kanea.

"Uvědomujeme si sílu anglického týmu. Musíme předvést náš nejlepší výkon a odehrát nejlepší zápas v životě," burcoval Zinčenko, jehož Ukrajina se ve čtvrtek připravila přátelským utkáním proti rezervě Brentfordu, který v Londýně porazila 2:0.

"Víme, že ve Wembley bude úžasná atmosféra ," řekl dočasný trenér Ukrajiny Ruslan Rotaň, jenž svého času působil v pražské Slavii, a následně dodal: "Anglii považujeme za jeden z pěti nejlepších týmů na světě. Sníme o tom, že budeme hrát takové zápasy, užíváme si je. Zítra jsme v této krásné zemi a na krásném stadionu připraveni předvést skvělý fotbal."

Tabulka kvalifikační skupiny C
Tabulka kvalifikační skupiny CLivesport