Vtip. Takové zacházení jsem nezažil, brání Southgate po vlastní brance kritizovaného Maguirea

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Vtip. Takové zacházení jsem nezažil, brání Southgate po vlastní brance kritizovaného Maguirea
Gareth Southgate na Harryho Maguira opakovaně sází.
Gareth Southgate na Harryho Maguira opakovaně sází.Profimedia
Trenér anglické reprezentace Gareth Southgate (53) se po úterním přátelském zápase zastal Harryho Maguirea (30), kterému se skotští fanoušci v Hampden Parku posmívali, že si při vítězství Albionu (3:1) vstřelil vlastní gól.

Maguire, který začal utkání na lavičce, naskočil do hry po poločasové přestávce kvůli zranění Marca Guehiho. Nasazení obránce Manchesteru United si obratem vyžádalo zejména u domácích fanoušků velkou pozornost – každá Maguireova přihrávka byla z hlediště "oceněna" ironickým posměškem.

Druhý nejdražší obránce historie, za nějž klub z Old Trafford dle serveru Transfermarkt zaplatil Leicesteru 87 milionů eur, nechtěně daroval Skotsku naději na obrat v duelu, když si v 67. minutě nešikovně srazil míč do vlastní sítě.

"Upřímně řečeno, dlouho se s ním zachází směšně," řekl Southgate po zápase a kriticky směrem k fotbalové veřejnosti dodal: "Je to vtip. Nikdy jsem nezažil, aby se s hráčem zacházelo tak, jak se s ním zachází, a to ne ze strany skotských fanoušků, ale ze strany našich vlastních komentátorů, expertů, čehokoli... Vytvořili něco, co přesahuje všechno, co jsem kdy viděl."

Přestože byl Maguire v červenci trenérem Manchesteru United Erikem ten Hagen připraven o kapitánskou pásku a na Old Trafford bojuje o místo v prvním týmu, Southgate zdůraznil jeho důležitost pro Anglii. "Byl pro nás oporou v druhém nejúspěšnějším anglickém týmu za poslední desetiletí. Byl naprosto klíčovou součástí," řekl Southgate, jehož slova potvrzují i činy – Maguire totiž odehrál všechna dosavadní utkání kvalifikace na Euro 2024.

Skotsko – Anglie 1:3