Southgate Walkerovi dvakrát rozmluvil konec v reprezentaci. Je to náš klíčový hráč, uvedl

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Southgate Walkerovi dvakrát rozmluvil konec v reprezentaci. Je to náš klíčový hráč, uvedl
Kyle Walker se proti Ukrajině dočkal svého prvního mezinárodního gólu.
Kyle Walker se proti Ukrajině dočkal svého prvního mezinárodního gólu.Reuters
Trenér anglické reprezentace Gareth Southgate tvrdí, že Kyleu Walkerovi (33) dvakrát rozmlouval konec reprezentační kariéry. Poprvé po prohře s Itálií ve finále domácího mistrovství Evropy a podruhé po krachu ve čtvrtfinále loňského světového šampionátu, v němž Albion nestačil na Francii.

Pravý obránce trenéra Southgatea v obou případech vyslyšel a v sobotu ve svém 77. vystoupení v národním týmu vstřelil svou první reprezentační branku. Prosadil se v kvalifikačním utkání o Euro 2024 s Ukrajinou, když po nahrávce Harryho Kanea srovnal na 1:1.  

"Je pro nás nesmírně důležitý. Dvakrát jsem ho přesvědčoval o tom, aby prodloužil svou reprezentační kariéru a jsem rád, že s mi to v obou případech povedlo. Myslím, že se mu tady líbí," líčil Southgate. "Pokud se v našem týmu bavíme o hráčích světové třídy, pak je pravděpodobně jedním z nich," dodal. 

Podle trenéra Southgatea je Walker, jenž v národním týmu debutoval v roce 2011, vyzrálým lídrem reprezentačního výběru. "Myslím, že si neuvědomuje jakou hodnotu pro nás má a jak je pro nás důležitý. Nejen při hře, ale i v tréninku. Způsob, jakým se prezentuje v médiích a celkově mimo hřiště je pro mladší hráče velkým vzorem. Jsem rád, že si užívá zodpovědnost, kterou má v klubu i v reprezentaci," řekl třiapadesátiletý trenér. 

Anglie má ve skupině C šest bodů a je na nejlepší cestě kvalifikovat se na příští ročník Eura v Německu. V úterý se v přátelském utkání v Glasgow střetnou se Skotskem.

Přehled zápasu Ukrajina – Anglie 1:1