Česko bude mít v pohárové Evropě tři zástupce. Razítko na úspěch Plzně dal Chorý

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Česko bude mít v pohárové Evropě tři zástupce. Razítko na úspěch Plzně dal Chorý

Aktualizováno
Tomáš Chorý dal první gól Plzně.
Tomáš Chorý dal první gól Plzně.Profimedia
Viktoria Plzeň zvítězila v domácí odvetě čtvrtého předkola Evropské konferenční ligy s Tobolem Kostanaj 3:0 a opět po roce si zahraje skupinovou fázi některé z evropských soutěží. Na venkovní vítězství gólově navázal po půlhodině hry Tomáš Chorý, na jehož trefu už hosté z Kazachstánu nenašli odpověď. Po změně stran naopak přidal definitivní pojistku Rafiu Durosinmi. Západočeši tak v Evropě doplnili obě pražská "S“, která už měla pohárový podzim jistý.

Viktoria Plzeň – Tobol 3:0

Plzeň se po vlažném začátku sezony začala dostávat do obrátek a před domácí odvetou s Tobolem se pyšnila sedmi soutěžními výhrami v řadě. Zvládla tak i úvodní vzájemné střetnutí s kazašským celkem a na západ Čech si přivezla výhru 2:1. Tobol stihl o víkendu v domácí soutěži remizovat s Ordabasy, zatímco duel Plzně s Mladou Boleslaví byl právě kvůli evropským pohárům odložen.

Utkání od začátku postrádalo spád, k čemuž pomáhal i slovinský rozhodčí Matej Jug, jenž se nezdráhal odpískat i méně závažné zákroky. První vzruch zažili plzeňští fanoušci až po půlhodině hry, kdy Robin Hranáč hlavičkoval těsně vedle levé tyče. Chvíli nato se však Viktorka úspěšné trefy dočkala, když si Chorý našel tečovaný míč po rohovém kopu a zblízka razantně zakončil.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Tým z Kostanaje si nedokázal vytvořit žádnou kloudnou ofenzivní akci, a Jindřich Staněk tak nemusel do pauzy ani jednou zasahovat. Před hodinou hry tak přidal druhou trefu Viktorky Durosinmi, jenž hlavičkou k levé tyči nedal gólmanovi žádnou šanci. Tobol nebyl schopný vymyslet žádnou nebezpečnou útočnou akci, a defenziva českého celku tak s bráněním čistého štítu neměla příliš práce.

Staněk se vůbec poprvé v utkání protáhl v 75. minutě, kdy jistil dalekonosný pokus Islama Chesnokova. V nastaveném čase ještě navýšil skóre střídající Ibrahim Traoré, jenž pohotově dorazil míč hlavou po nejistém zákroku kazašského brankáře. Plzeň tak zvládla i domácí odvetu a po další výhře nad Tobolem se může těšit na základní skupinu Evropské konferenční ligy. Jména soupeřů se dozví 1. září.

Známkování hráčů Plzně.
Známkování hráčů Plzně.Livesport