Plzeň se v Kosovu popasovala s náročnými podmínkami, z penalty ji vysvobodil Jirka

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Plzeň se v Kosovu popasovala s náročnými podmínkami, z penalty ji vysvobodil Jirka

Aktualizováno
Rafiu Durosinmi poslal Plzeň v Kosovu do vedení 1:0.
Rafiu Durosinmi poslal Plzeň v Kosovu do vedení 1:0.Profimedia
Plzeň zvítězila v odvetě 2. předkola Evropské konferenční ligy nad Dritou 2:1 a z Kosova si odvezla postup do další fáze. Utkání se hrálo na povrchu, který přpomínal rozorané pole, a na stadionu hned dvakrát vypadlo osvětlení. Domácí navíc odpověděli na úvodní gól střídajícího Rafia Durosinmiho. Západočeši se však dokázali problémům vzepřít a ve 23. minutě nastavení se o vítěznou branku postaral z penalty Erik Jirka.

Drita – Plzeň 1:2

Viktoriáni se i přes úvodní platonický nápor k výraznějšímu ohrožení brány nedostali, a tak se k první větší příležitosti propracovali domácí. Muharrem Jashari si navedl míč na střed hřiště, odkud vyslal přízemní projektil, který jen těsně minul tyč.

Ve 35. minutě se dostal z rychlého protiútoku do šance Jan Kopic, jehož pokus po efektní patičce Tomáše Chorého na poslední chvíli zblokoval jeden z obránců. Ještě před koncem poločasu prověřil připravenost Staňka pokusem zhruba z 25 metrů Blend Baftiu.

Střelci zápasu Drita –⁠ Plzeň.
Střelci zápasu Drita –⁠ Plzeň.Livesport

Po změně stran museli fanoušci i hráči přetrpět dvě nevyžádané pauzy kvůli zhasnutí jednoho ze stožárů osvětlení. Po zahájení hry se hosté propracovali k vyložené brankové příležitosti. Na centr ze strany si nejvýše vyskočil Chorý, který však pouze orazítkoval břevno.

V 76. minutě už se viktoriáni radovali. Lukáš Kalvach vyslal parádní střílený centr, který využil skvělou hlavičkou Durosinmi. Balkánci poté zvýšili obrátky, což vedlo k pokusu Alberta Dabiqaje, jenž se zmocnil volného balonu v šestnáctce a svým projektilem trefil boční síť.

Vybrané statistiky zápasu Drita –⁠ Plzeň.
Vybrané statistiky zápasu Drita –⁠ Plzeň.Livesport

V nastaveném času se ovšem domácí prosadili. Raddy Ovouka ustál tvrdý osobní souboj a vybídl svým pasem před branku ke skórování Blerima Krasniqiho, jenž se nemýlil. Střelec vyrovnávací branky byl ještě před ukončením základní hrací doby za druhou žlutou kartu vyloučen.

Ve 23. minutě nastavení proměnil pokutový kop Jirka ranou do protipohybu gólmana, čímž zařídil Plzni pokračování v kvalifikaci. V další fázi čeká Viktorii maltská Gzira.

Výsledky předkol Evropské konferenční ligy