Plzeň z Ženevy odjíždí s nadějí na postup. Západočeši ve Švýcarsku remizovali 0:0

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Plzeň z Ženevy odjíždí s nadějí na postup. Západočeši ve Švýcarsku remizovali 0:0

Aktualizováno
Plzeň ze Švýcarska odjíždí s remízou.
Plzeň ze Švýcarska odjíždí s remízou.Profimedia
Viktoria Plzeň remizovala v úvodním duelu osmifinále Evropské konferenční ligy na hřišti švýcarského Servette 0:0. Západočeši z Ženevy dokonce mohli odjet s prázdnou, v největší příležitosti zápasu v 53. minutě však těsně minul branku Miroslav Stevanovič (33). V odvetě, která proběhne příští čtvrtek, viktoriáni budou mít možnost přepsat klubovou historii, jelikož stále mohou poprvé postoupit do čtvrtfinále některé z evropských pohárových soutěží.

Servette – Plzeň 0:0

Plzeň se stala po Slavii druhým českým celkem, který v letošní sezoně evropských pohárů putoval na hřiště Servette. Sešívaní si sice v zářijovém duelu se Švýcary poradili bez problémů, forma Les Grenats se však od té doby výrazně zlepšila. Od začátku roku ženevský celek prohrál jediný ze 13 soutěžních duelů a v tabulce domácí ligy vystoupal na druhé místo.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuOpta by StatsPerform

Hosté začali lépe, což mohlo vyústit v úvodní branku, když Lukáš Kalvach rozehrál rohový kop po zemi na Jana Kopice, který však trestuhodně přestřelil. Poté převzali iniciativu domácí, nicméně ke gólové příležitosti to nevedlo. Nejzajímavější případem v prvním dějství, které nenabídlo žádnou střelu mezi tři tyče, tak byla situace, při které viktoriáni dostali míč do sítě, nicméně tomu předcházel faul Matěje Vydry na brankáře Jérémyho Fricka.

Po změně stran si skákavý míč hrudí převzal Stevanovič, jenž levačkou vyslal nebezpečný projektil na zadní tyč, nicméně těsně minul. V následujících minutách Servette bylo mnohem aktivnějším celkem, když už to však vypadalo na gólovou příležitost, vždy zasáhl některý z obránců Viktorie. V 80. minutě vyzkoušel pozornost gólmana skákavou ránou Bendegúz Bolla, Martin Jedlička však zasáhl. O chvíli později zakročil rovněž proti nebezpečnému centru, který vyslal ze strany Stevanovič. Fanoušci se tak do závěrečného hvizdu branky nedočkali.

Pozápasové hodnocení hráčů.
Pozápasové hodnocení hráčů.Livesport