Sparta – Liverpool 1:5. Domácí hráli odvážně, ale soupeř v Evropské lize ukázal kvalitu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Sparta hrála odvážně, ale Liverpool ukázal kvalitu. Núňez vstřelil dva krásné góly
Aktualizováno
Núňez skóroval hned dvakrát.
Núňez skóroval hned dvakrát.Profimedia
Liverpool zvládl první osmifinálový duel Evropské ligy na beznadějně vyprodané Letné, kde porazil Spartu 5:1. Klíčovým pro celkový výsledek se stal už první poločas, ve kterém hosté vstřelili hned tři branky. Hlavním hrdinou tohoto dějství se stal dvougólový Darwin Núňez (24), který vsítil i jubilejní 1000. soutěžní gól Reds pod vedením Jürgena Kloppa. Sparťany mohl naopak mrzet nespočet neproměněných šancí, přičemž jednu z největších zahodil ve 37. minutě Veljko Birmančevič (26), jenž netrefil zcela odkrytou branku.

Sparta – Liverpool 1:5

Špatný start Sparty do utkání demonstrovala hned šestá minuta, kdy penaltu po přestupku Asgera Sörensena proměnil ranou k tyči sám faulovaný Alexis Mac Allister. O chvíli později mohli Letenští vše odčinit.

Po centru ze strany se dostal k zakončení Lukáš Haraslín, dobře zasáhl brankář Caoimhín Kelleher, nicméně míč nadále směřoval do sítě, a tak jej až na brankové čáře vykopl Joe Gomez. Po povedeném úseku hry domácích však přišla studená sprcha. Za hranicí šestnáctky se Núňez odhodlal k parádní střele, která sice mířila doprostřed brány, nicméně Peter Vindahl si s ní neporadil.

Ještě před změnou stran mohl snížit Birmančevič, ke kterému se po střele Jana Kuchty odrazil míč, Srb jej ale nedokázal dopravit do odkryté brány. V nastaveném čase prvního dějství ještě stihl Núňez vyslat další fantastickou střelu na vzdálenější tyč – 0:3.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Hned z úvodní akce druhé půle se domácím podařilo snížit. Centr Birmančeviče z pravé strany si do vlastní sítě totiž nešťastně trefil Conor Bradley. Třígólové vedení vrátil hostům v 53. minutě Luis Díaz, který uvnitř pokutového území propálil vše, co mu stálo v cestě.

V další gólovce Reds mohl skórovat Cody Gakpo, tentokrát však parádně zasáhl Vindahl. V 79. minutě střílel v šestnáctce Dominik Szoboszlai, opět se ovšem předvedl dánský gólman. O chvíli později videorozhodčí kvůli těsnému ofsajdu neuznal branku Mohameda Salaha.

Núňezovy zápasové statistiky.
Núňezovy zápasové statistiky.Opta by Stats Perform

V nastavení poté přidal pátý gól hostů Szoboszlai, jenž vedl míč od půlky hřiště a poté jej poslal přesně mezi tři tyče.