Slavia? Je lepší než Genk či Rangers, varuje před utkáním EL trenér Ženevy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Slavia? Je lepší než Genk či Rangers, varuje před utkáním EL trenér Ženevy

René Weiler varuje před pražským týmem.
René Weiler varuje před pražským týmem.Profimedia
Trenér fotbalistů Servette Ženeva René Weiler (50) považuje Slavii, s níž jeho svěřenci ve čtvrtek rozehrají hlavní fázi Evropské ligy, za možná ještě těžšího soupeře než protivníky v kvalifikaci Ligy mistrů Genk a Glasgow Rangers. Před premiérovou účastí švýcarského týmu ve skupině evropských pohárů necítí žádný tlak. Uvedl na to na tiskové konferenci.

Ženeva přešla do skupiny Evropské ligy poté, co v kvalifikaci Ligy mistrů nejprve překvapivě vyřadila na penalty Genk a pak vypadla s Glasgow Rangers. "Myslím, že Slavia je zhruba na stejné úrovni jako Genk a Rangers. Náš pozorovatel dokonce říká, že je lepší než ti dva. Je na nás, abychom odehráli dobrý zápas," uvedl Weiler.

Padesátiletý švýcarský trenér se už se Slavií v pohárech utkal, v roce 2016 jím vedený Anderlecht Brusel hladce vyřadil Pražany v kvalifikaci Evropské ligy po dvou výhrách 3:0. Od té doby se ale červenobílí hodně posunuli.

Předchozí vzájemné duely.
Předchozí vzájemné duely.Livesport

"Očekávám fyzicky velmi silného soupeře. Slavia dorazí plná sebevědomí, protože v domácí soutěži, která je úrovní podobná jako švýcarská liga, sedmkrát vyhrála a jen jednou remizovala. Je to tým plný reprezentantů," připomněl Weiler, že Pražané v domácí lize v této sezoně ještě neprohráli.

Švýcarského vicemistra čeká velká premiéra ve skupinové fázi pohárů. "Necítím žádný tlak. Tlak je, když nemáte dostatek jídla, když nemáte střechu nad hlavou. Ne, když jsme se kvalifikovali se Servette do skupinové fáze Evropské ligy, kterou jsme nikdy předtím nehráli," poznamenal Weiler. "Vedení po losu označilo za cíl skončit do druhého místa, ale jako trenér tím nejste nijak posedlý," doplnil Weiler.

Přehled utkání Servette – Slavia (21.9. 21:00)

Už má téměř jasno o sestavě. Do branky nasadí Jérémyho Fricka, který se uzdravil po zranění v kvalifikaci Ligy mistrů. "Mám v hlavě devět nebo deset hráčů. V brance nastoupí Frick, ale (dvojka) Joël Mall během jeho zranění odvedl velmi dobrou práci. Teď mám ovšem jasno," řekl Weiler.