Sparta je velký klub, ale čekám, že vyhrajeme, hlásí Sima před zápasem na Letné

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sparta je velký klub, ale čekám, že vyhrajeme, hlásí Sima před zápasem na Letné

Sima bude dělat obraně Sparty velké problémy.
Sima bude dělat obraně Sparty velké problémy.Profimedia
Útočník fotbalistů Glasgow Rangers Abdallah Sima (22) považuje Spartu, na jejímž hřišti se skotský tým představí ve čtvrtečním utkání skupiny Evropské ligy, za velké české mužstvo. Bývalý hráč Slavie očekává, že "Jezdci" na Letné zvítězí. Řekl to v rozhovoru pro Daily Record.

"Sparta je velký český tým, budeme muset hrát na stejné úrovni jako proti Hibernian. Očekávám ale, že vyhrajeme," uvedl Sima po sobotní ligové výhře 4:0 nad Hibernian, k níž přispěl dvěma trefami.

"Znám Spartu velmi dobře ze svého působení v Česku, bude to těžký zápas. S ohledem na naší kvalitu si ale myslím, že je u nich doma můžeme porazit. Věřím v to," prohlásil senegalský reprezentant.

Aktuální situace v tabulce.
Aktuální situace v tabulce.Livesport

Letenský celek poznal během angažmá ve Slavii, kde působil v letech 2020 až 2021. Na Letnou má dobré vzpomínky, jelikož v prosinci 2020 tam dvěma góly rozhodl v derby o výhře 3:0.

"Už dva roky v Praze nejsem, ale na své působení tam mám spoustu hezkých vzpomínek. Hrál jsem za Slavii, takže mě sparťanští fanoušci nebudou mít rádi. Mám ale radost, že se tam vracím v dresu Rangers, a udělám všechno pro to, abychom vyhráli," řekl Sima.

V Rangers září

V létě 2021 přestoupil ze Slavie do Brightonu. Ihned po příchodu do Anglie odešel hostovat do druholigového Stoke, i kvůli sérii zranění se však neprosadil. V minulé sezoně hostoval ve francouzském Angers a letos v létě odešel na roční hostování do Rangers.

V jejich dresu skóroval v pěti soutěžních zápasech po sobě, v úvodním utkání hlavní fáze Evropské ligy proti Betisu Sevilla dokonce brankou rozhodl o triumfu 1:0. Následně ale Rangers prohráli na hřišti kyperského Arisu Limassol 1:2, všechny týmy ve "sparťanské" skupině tak mají po třech bodech.

Simovi se letos daří.
Simovi se letos daří.Livesport

Přehled zápasu Sparta – Rangers FC (26. října, 18:45)