Beran nastřílel Jihlavě čtyři góly a pomohl béčku Slavie ze sestupové zóny

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Čtyřgólové představení Berana proti Jihlavě pomohlo béčku Slavie ze sestupového pásma

Štěpán Beran proti Jihlavě exceloval.
Štěpán Beran proti Jihlavě exceloval.Instagram @slaviapraha
Slávistická rezerva ve 27. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY rozstřílela na stadionu ve Xaverově Jihlavu 7:2. Fanoušky červenobílých, kteří ještě vstřebávali těžkou porážku z derby pražských "S", potěšil už během úvodních 10 minut dvěma brankami Štěpán Beran (19). Nejlepší střelec týmu pak krátce před přestávkou završil hattrick a po změně stran dokonce přidal i čtvrtý gól. Pouze o gól méně padlo v utkání mezi Varnsdorfem a Táborskem, kde slavili výhru 5:3 domácí. Dělbou bodů naopak skončil duel mezi rezervou Olomouce a Chrudimí, na konečných 2:2 upravil Jan Halász (22).

Slavia B – Jihlava 7:2

Jihlava vůbec nezachytila start a konkrétně pak Berana, který v úvodu vstřelil hned dvě branky. Nejprve se k němu v páté minutě se štěstím odrazil balon po individuální akci z pravé strany a mladší bratr slavnějšího Michala jej bez problému uklidil do sítě. Poměrně snadnou práci měl Beran i o čtyři minuty později, kdy po přihrávce Matouše Nikla zakončoval před téměř zcela odkrytou bránou.

V ofenzivně laděném duelu se skóre znovu měnilo ve 23. minutě. Po šikovné výměně míče napřáhl za vápnem Lukáš Fila a přízemní ranou na vzdálenější tyč snížil. Krátce před odchodem do šaten se na levé straně hřiště uvolnil Albert Labík, poslal přesný centr na Jakuba Kopáčka a ten se hlavou nemýlil. V závěru první půle pokračovalo představení Berana, který převzal přihrávku do běhu a prudkou střelou k tyči dovršil hattrick.

Hvězdu úvodního dějství neopustil střelecký apetit ani po změně stran, neboť si už ve 48. minutě seběhl na zadní tyč, kam dostal přesný pas a pohodlně vsítil svůj čtvrtý gól. Na další branku čekala Slavie do 62. minuty, kdy se po standardní situaci nejlépe zorientoval Ondřej Kričfaluši a zvýšil na 6:1.

Následovala klidnější pasáž, kterou rozčísl až hostující Miroslav Křehlík. Ten si na zadní tyči počíhal na přesný míč z levé strany a zakončením do prázdné branky zaznamenal svou první trefu v sezoně. Bláznivá podívaná však stále nekončila a když v 78. minutě prošli sešívaní ve dvou hráčích až do malého vápna, David Pech přidal chytrým obstřelem již sedmý zásah.

Olomouc B – Chrudim 2:2

Rezervní tým Sigmy Olomouc na vlastním hřišti remizoval s Chrudimí 2:2. Ačkoliv se mladí Hanáci pod vedením 60letého Augustina Chromého dvakrát ujali vedení a směřovali za čtvrtým triumfem v řadě, po hodině hry určil konečný stav duelu kuriózním způsobem Jan Halász, jehož nákop téměř z rohu hřiště nečekaně zapadl k tyči domácí branky. Východočeši tak opět potvrdili pověst remízového krále, jelikož brali bod již 14krát v sezoně a zároveň počtvrté za sebou.

Varnsdorf – Táborsko 5:3

Varnsdorf doma vyhrál nad Táborskem 5:3. Skóre jako první otevřel ve druhé minutě bývalý hráč Severočechů Bojan Djordjič. Pro Srba šlo navíc o pikantní zážitek, neboť klub ze Šluknovského výběžku v zimě opustil po incidentu, při němž vytasil na svého trenéra nůž.

O vedení hosty v rychlém sledu připravil Abdullahi Tanko, jenž se nejprve prosadil střelou z poloviny hřiště a svižný obrat dokonal po zakončení rychlého přečíslení. Nigérijský útočník navíc následnou přestřelku i završením hattricku uzavřel, a domácí se tak v tabulce posunuli na páté místo.

Aktuální tabulka F:NL (14.5.)
Aktuální tabulka F:NL (14.5.)Livesport