Dukla v Olomouci natáhla vítěznou sérii. Sigma před zraky domácí legendy znovu neskórovala

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Dukla v Olomouci natáhla vítěznou sérii. Sigma před zraky domácí legendy znovu neskórovala
Dukla se díky zisku tří bodů dotáhla těsně za vedoucí Vyškov.
Dukla se díky zisku tří bodů dotáhla těsně za vedoucí Vyškov.sigmafotbal.cz
Fotbalisté pražské Dukly zvítězili v dohrávce 11. kola druhé ligy na hřišti rezervy olomoucké Sigmy 1:0. Utkání nepřineslo mnoho vyložených šancí, o to větší šok způsobila rozhodující trefa hostujícího Davida Kozla, jenž málo vídaným způsobem zakroutil přímý kop od postranní čáry až do sítě. Výhra Pražanů, které z tribun přihlížela také významná postava historie olomouckého klubu Petr Uličný, znamenala jejich upevnění druhé příčky v tabulce a zároveň třetí soutěžní triumf v řadě. Naopak domácí stejně jako v předchozím duelu na svém hřišti nedokázali skórovat.

Pražané se v minulém ligovém kole vymanili z několikatýdenní ofenzivní krize, což následně jasně demonstrovali i v MOL Cupu. V jeho třetím kole ovládli krásnou sedmigólovou přestřelku na půdě Slovácka (4:3) díky pozdnímu zásahu Martina Douděry. Úspěšnostní křivka B-týmu Sigmy měla zrcadlově odlišnou podobu. V čase trápení Dukly totiž třikrát po sobě zvítězil shodnými výsledky 2:1, naposledy ovšem doma nestačil na Líšeň.

A hostující celek se na Andrově stadionu mohl ujmout vedení i zkraje tohoto utkání. Míč z levé strany propadl po velkém nedůrazu bránících hráčů Sigmy až na penaltový puntík k Pavlu Moulisovi, jeho tvrdou ránu ovšem vynikajícím zákrokem zkrotil Jakub Trefil. Pokud hrstka diváků v ochozech doufala, že by brzká šance mohla rozpoutat oboustrannou ofenzivní podívanou, mýlila se.

Statistiky utkání

Zajímavější šance se začaly znovu rodit až v závěrečné části úvodního dějství. Tu patrně největší nabídla 35. minuta, kdy na pravém křídle přebral přesný pas volný Dele Israel, prohnal se s míčem až do vápna a z úhlu nakonec také vypálil, pohotovými reflexy se však zaskvěl i gólman hostů.

Po ne zcela útočně laděném prvním poločase přišla jako blesk z čistého nebe situace z 52. minuty. Míč u levé postranní čáry si postavil k přímému kopu Kozel a neuvěřitelnou ranou na zadní tyč překvapil všechny zúčastněné v čele s Trefilem. Jednadvacetiletý záložník navázal na středeční trefu z pohárového duelu na Slovácku, kterou pomohl k překvapivému vyřazení prvoligového celku.

Pražané mohli svůj náskok o 10 minut později ještě zvýraznit. Nejprve však z úrovně penalty nasměroval míč do rukavic brankáře Lukáš Matějka a následnou dorážku poslal vysoko nad Marek Červenka. I ve zbytku duelu hýřila větší aktivitou Dukla, žádné větší ohrožení soupeřovy branky už ale nepřišlo ani z jedné strany. Svěřenci Petra Rady zvítězili ze šesti venkovních zápasů počtvrté a na hřištích soupeřů mají nejlepší bilanci v soutěži.

Tabulka druhé ligy.
Tabulka druhé ligy.Livesport