Faul na sparťana Horáka bude řešit disciplinární komise, kroměřížský Matoušek měl být vyloučen

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Faul na sparťana Horáka bude řešit disciplinární komise, kroměřížský Matoušek měl být vyloučen

Roman Horák byl surově faulován během utkání s Kroměříží.
Roman Horák byl surově faulován během utkání s Kroměříží.AC Sparta Praha
Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace zahájila řízení s kapitánem druholigové Kroměříže Tomášem Matouškem (33). Defenzivní univerzál v 78. minutě sobotního zápasu zranil v souboji záložníka Sparty Romana Horáka (21), který utrpěl vpáčenou zlomeninu lebeční kosti a musel na operaci. Matoušek byl poté v závěru utkání vyloučen, má zastavenou činnost a za týden by komise měla rozhodnout o výši trestu. Komise o tom informovala v komuniké po dnešním zasedání.

Rozhodčí Vojtěch Opočenský zákrok na Horáka nepotrestal ani žlutou kartou. Matouška vyloučil až v desáté minutě nastavení stejně jako hostujícího Dalibora Večerku. Divoký zápas 26. kola druhé ligy skončil remízou 3:3, po níž si Sparta na výkon sudího stěžovala.

Komise mohla případ otevřít na základě dvou faktorů. "V první řadě byl komisí rozhodčích FAČR přečin ze strany obránce Kroměříže definován jako faul, který splňoval atributy surové hry a kapitán domácího celku měl být za něj vyloučen," uvedl předseda disciplinární komise Richard Baček.

"Další, a to zásadní skutečností pak je, že došlo k naplnění jednoho z předpokladů, které jsou popsány v disciplinárním řádu FAČR a statutu disciplinární komise LFA a umožňují disciplinární komisi dodatečně jednat. Tím je v tomto případě fakt, že disciplinární přečin ze strany hráče Matouška má závažné následky v podobě zranění obránce Sparty B, jenž po faulu utkání nedohrál a skončil v nemocnici, kde musel podstoupit operační zákrok. Jeho doba léčení se bude pohybovat v řádu měsíců, což bylo ze strany jeho klubu doloženo lékařskou zprávou," doplnil Baček. Dá se očekávat, že komise vynese poměrně vysoký trest.

Ostravský Abdullahi Tanko dostal za vyloučení v úvodním kole prvoligové nadstavby na Slavii trest na dvě soutěžní utkání. Nigerijský útočník na začátku druhého poločasu ostře přišlápl domácího Tomáše Holeše. Stejně vysoký trest si za červenou kartu v druholigovém duelu v Kroměříži vysloužil sparťan Večerka.

Královéhradecký klub dostal pokutu 40 tisíc korun po domácím utkání se Slavií. Fanoušci "Votroků" se podle komise dopustili nevhodných pokřiků.

Tabulka F:NL