Příbram dvakrát neudržela vedení a ve FNL doma s Varnsdorfem jen remizovala

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Příbram dvakrát neudržela vedení a ve FNL doma s Varnsdorfem jen remizovala

Jakub Nečas dal v utkání s Varnsdorfem oba góly Příbrami.
Jakub Nečas dal v utkání s Varnsdorfem oba góly Příbrami.Profimedia
Příbram zakončila první polovinu Fortuna národní ligy remízou 2:2, když se v 15. kole rozešla smírně s Varnsdorfem. Na hřišti skrápěném vytrvalým deštěm byl symbolicky nejvýraznější postavou domácí Jakub Nečas, jenž v 10. minutě otevřel skóre a po změně stran přidal svůj druhý zásah. Severočechy však nerozházela ani absence nejlepšího střelce Filipa Firbachera, který má od 24. října pozastavenou činnost kvůli vyšetřování Etickou komisí FAČR z důvodu podezření z úplatkářství, a pozdním gólem Dominika Gembického protáhli sérii bez porážky na pět duelů za sebou.

Příbram –⁠ Varnsdorf 2:2

Na podmáčeném příbramském trávníku se v 10. minutě dočkal úvodního zásahu domácí Nečas, když před ním v šestnáctce podklouzl jeden z bránících hráčů. Těsný náskok Středočechů však před půlhodinou hry smazal Denny Samko, k němuž na malé vápno propadla skrytá přihrávka z pravého křídla. Chvíli před pauzou vytáhl pohotový zákrok gólman Martin Melichar, kterého pumelicí z dálky pořádně prověřil hostující Roman Zálešák.

Zkraje druhé půle byla sice aktivnější domácí družina, střelecké pokusy však správný cíl nenacházely. Obrovská příležitost přišla v 63. minutě, kdy se v šestnáctce ocitl osamocený Theodoros Andronikou, jenž ovšem prováhal ideální čas k zakončení a balon zamířil jen do posledního obránce na brankové čáře. O navrácení příbramského vedení se ale chvíli nato postaral opět Nečas, který z voleje poslal přetažený míč na zadní tyč.

Vybrané statistiky utkání.
Vybrané statistiky utkání.Livesport

Kyperský záložník Andronikou se premiérové trefy ve druhé lize nedočkal ani poté, co zakončoval samostatný únik téměř z poloviny hřiště. Poslední slovo tak měl na druhé straně střídající Gembický, jenž v 87. minutě zařídil tvrdým zakončením dělbu bodů.

Tabulka FNL.
Tabulka FNL.Livesport