Očekávaná přestřelka se nekonala, další výhru suverénovi druhé ligy přihrál Metsoko

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Očekávaná přestřelka se nekonala, další výhru suverénovi druhé ligy přihrál Metsoko

Aktualizováno
Vyškov si vítězstvím nad Jihlavou upevnil vedení v tabulce.
Vyškov si vítězstvím nad Jihlavou upevnil vedení v tabulce.mfkvyskov.cz
Vyškov zvítězil ve 13. kole FORTUNA:NÁRODÍ LIGY v Jihlavě 1:0 a upevnil si vedení v tabulce, vyrovnané a nepříliš záživné utkání s minimem šancí rozhodl v 75. minutě útočník Idjessi Metsoko (21). Vyškovský tým v závěru náskok bez větších potíží udržel a v soutěži protáhl sérii bez porážky na pět duelů, z toho počtvrté zvítězil. Vysočina nebodovala po dvou kolech a je sedmá. Příbram udolala Prostějov 1:0 brankou z poslední minuty a posunula se na třetí místo.

Vyškov –⁠ Jihlava 1:0

Navzdory tomu, že proti sobě stanuly dva ze tří nejlepších útoků soutěže, fanoušci příliš atraktivní duel nesledovali. Jako jediný se dokázal prosadit reprezentant Toga Metsoko, který v 75. minutě nasměroval hosty k již deváté výhře v sezoně a zároveň se osmou brankou dorovnal čelu tabulky střelců. Lídr soutěže tak zvýšil náskok na druhou Duklu již na sedm bodů, Pražané však mají sobotní klání s Chrudimí teprve před sebou.

Příbram –⁠ Prostějov 1:0

Vyrovnanému duelu vládly zejména obrany, což dokládá fakt, že v první půli ani jeden celek přímo neohrozil branku soupeře. Po změně stran už měli gólmani více práce, což v 90. minutě vyústilo v klíčový moment duelu. Z gólu se radoval Patrik Švestka, jehož premiérový zásah v soutěži posunul tým z hornického města alespoň dočasně do nejlepší trojky v tabulce. Zajímavostí pak je, že poprvé v historii vzájemných zápasů vyhrál klub vedený jako domácí.

Tabulka F:NL